Keresés

Keresés

Hasonló címkék Mutasd az összes címkét

Mutasd az összes címkét

Azt a kutyafáját! Tippek kezdő kutya gazdiknak

Kutya a kertben

Indul a kutyaiskola is - Mikor vihetem kutyámat a suliba?

Ha szeretnéd kutyasuliba vinni a kiskutyust, de még vannak kérdéseid, segítünk.

Már egészen kicsit korban, 4-5 hónaposan el lehet kezdeni a kutyaóvodát. Ennek fő előnye, hogy a kiskutya megtanul szocializálódni, hiszen rengeteg hasonló korú kutyával van együtt. 

Ebben az időszakban még nincsenek komoly gyakorlatok, a kutyusok főleg játszanak egymással. Mivel még nem ivarérettek, általában nem is nagyon kell őket nevelni a játék közben, ritkán van közöttük konfliktus. 

Azért már az oviban is tanulják az alapgyakorlatokat - ül, fekszik - de a tanulás még egyszerre nagyon rövid ideig tart, ezeket kötik össze a hosszabb játékidők. Mindenképpen érdemes megpróbálni a kutyaovit, ezután a kutyaiskola is sokkal jobban fog menni! A kis négylábú már jobban fog tudni koncentrálni, és jó eséllyel, sokkal szocializáltabb lesz, mint azon társai, akik nem jártak oviba. 

A sulit 8 hónapos kor – tehát ivarérettség után - érdemes elkezdeni.

Manapság nagyon kedveltek a kisméretű kutyák, pl. bolognese, havanese, csivava. Akiknek ilyen ebük van, jó, ha tudják, hiába a kis méret, nevelni őket sem egyszerű, ugyanúgy kihívás elé állítja a gazdit, mint nagyobb társaik tanítása. Nem kell viszont attól tartanod, hogy a kutyaiskolában baja esik mini kutyádnak, a legtöbb intézményben az ő számukra külön csoportokat hoznak létre.

 

Nestlé tippünk
Kutyusod tanításához egészen biztosan szükséged lesz jutalomfalatokra. Érdemes olyan jutalomfalatot beszerezned, ami amellett hogy örömet okoz, kedvenced egészségére is jó hatással van. A porózus, rágós textúrájú Purina® DentaLife® fogápoló rágófalatunk a legújabb innováció a kutyák szájápolása terén. Napi használat esetén megtisztítják még akár a lepedék- és fogkőképződésnek leginkább kitett, nehezen hozzáférhető fogakat is. Kutyád pedig imádni fogja!