Keresés

Keresés

Hasonló címkék Mutasd az összes címkét

Mutasd az összes címkét

Azt a kutyafáját! Tippek kezdő kutya gazdiknak

3+1 tipp kutyasétához, ha hideg van

Hogyan etesd a kiskutyád?

Kiskutyát szeretnél? Már ki is választottad? Itt van pár tipp, hogyan etesd az első hetekben, ha hazavitted.

 

Kiskutyák etetése

 

  1. Hányszor eszik egy kiskutya? Az elválasztás után 6 hetes kortól 12-16 hetes korig naponta 4-szer esznek. Általában ebben az időszakban kerülnek a gazdikhoz, érdeklődj a tenyésztőtől milyen időzítéssel táplálta, mielőtt hazamentek.
     
  2. Kérdezd meg a tenyésztőt mivel etette a kiskutyát! Csak olyan kiskutyát szabad haza vinni, aki már legalább 1 hete teljesen önállóan evett.
     
  3. A tenyésztők általában elválasztó táppal kezdik az evés tanítását a kicsiknek. Fontos, hogy az elején ugyanazzal a táppal etesd a kölyök kiskutyát, a sok változás mellett ez maradjon állandó. Ráadásul ezzel elkerülöd az emésztési problémákat az elején. 
     
  4. Később természetesen válthatsz tápot. Tápváltoztatásnál keverve add a régi tápot az újjal. Érdemes egy hét alatt szépen egyre többet adni arányaiban az újból, így lassan, fokozatosan átállni.

 

Nestlé tippünk
A legjobb, ha a kiskutyád már az elején megtanulja, hogy csak bizonyos személyektől fogadhat el táplálékot. Idegentől, akár vendégektől, például asztal mellől, nem. Hosszútávon mindenki dolgát megkönnyíted ezzel, és biztonságosabb is. Ha kiskutya neveléséről szeretnél még olvasni, akkor nézd meg Pro Plan márkánk oldalát!