Keresés

Keresés

Hasonló címkék Mutasd az összes címkét

Mutasd az összes címkét

Azt a kutyafáját! Tippek kezdő kutya gazdiknak

Kutya a kertben

Felnőtt, neveletlen kutyámat is érdemes még kutyaiskolába vinnem?

Eddig kihagytátok a kutyasulit? Vagy csak felnőtt fejjel került hozzátok a családi kedvenc? Ez a cikk neked szól.

Ha a kutyaovit elmulasztottátok, vagy kutyád már jócskán felnőtt korú, akkor is érdemes elkezdeni az iskolát. A kutyák számára a suli elsősorban játék, nagyon hálásak lesznek az együtt töltött időért.

Egy több éves kutya is nagyon tanulékony, ha megfelelően ösztönözzük, meglepően sok kérésünket képes végrehajtani.

Akkor sem kell megijedni, ha kutyádnak valamilyen viselkedési problémája van (pl. más állatokkal vagy emberekkel agresszív), vagy esetleg felnőtt kutyust hoztál ki a menhelyről, akivel nehezen boldogulsz. Az ilyen kutyák számára a legtöbb kutyaiskolában külön úgynevezett szocializációs csoportot hoznak létre. Itt a kutyák előbb megtanulnak közösségben viselkedni, és csak ezek után mehetnek a „normál” csoportba.

 

Nestlé tippünk
Kutyusod tanításához egészen biztosan szükséged lesz jutalomfalatokra. Érdemes olyan jutalomfalatot beszerezned, ami amellett hogy örömet okoz, kedvenced egészségére is jó hatással van. A porózus, rágós textúrájú Purina® DentaLife® fogápoló rágófalatunk a legújabb innováció a kutyák szájápolása terén. Napi használat esetén megtisztítják még akár a lepedék- és fogkőképződésnek leginkább kitett, nehezen hozzáférhető fogakat is. Kutyád pedig imádni fogja!