Keresés

Keresés

Hasonló címkék Mutasd az összes címkét

Mutasd az összes címkét

Azt a kutyafáját! Tippek kezdő kutya gazdiknak

Ajándéktippek házi kedvenceknek

5+1 tipp gumicsizmás kutyasétáltatáshoz

Ha esik, ha fúj, sétálni mindig menni kell. Szerezz be egy kényelmes gumicsizmát, és nézd meg alábbi tippjeinket, hogyan lehet kellemesebb ez a program!

  1. Esős, szeles időben öltözz fel rendesen, rétegesen. Hiába csak 5 percre akarsz leugrani a kutyáddal a legközelebbi bokorig, legalább addig sem fagyoskodsz!
  2. Ha tényleg gumicsizmát választottál, akkor ne feledkezz meg a dupla zokniról! Félretéve a viccet, fontos, hogy ne fázz fel! Ha a kutyafuttatóban szaladgál a kutyád, akkor ő nem fog fázni, ellenben te ott fogsz egy helyben toporogni!
  3. Sétához egyszemélyes termosz! Szerezz be egy mini termoszt, pont egy adag meleg tejeskávé vagy remek, mézes, citromos tea fér bele, el sem hiszed milyen jól fog esni…
  4. Ha kicsi, fázós, rövidszőrű az eb, adj rá is kabátot. A kutyák is meg tudnak fázni, ami egyikőtöknek sem lesz kellemes. Hasonló okokból töröld meg rendesen, ha hazaértetek, és tisztítsd le a lábait is!
  5. Inkább készülj fel rá, és menjetek egy hosszabb kört, mint több rövid kiszaladással próbáld megoldani a helyzetet. A séta nem csak a dolguk elvégzésére van, a kutyáknak is jár a mozgás, utána sokkal nyugodtabbak, békésebbek lesznek a lakásban.

+1  Még esőben, latyakban is az tartsa benned a lelket, hogy a séta nem csak a kutyádnak tesz jót! A rendszeres mozgás az egészséges életmód elengedhetetlen része!

 

Nestlé tippünk
A kutyasétáltatásnak időjárástól függetlenül megvannak a saját szabályai. Fontos, hogy figyelj a kutyádra, a környezetedre, a kutyás és „nem-kutyás” járókelőkre is. Hasznos tanácsokat olvashatsz a Gondos Gazdik oldalon ebben a témában is!