Keresés

Keresés

Hasonló címkék Mutasd az összes címkét

Mutasd az összes címkét

Így vigyázz a macskádra nyáron

Felelős cicatartás tavasszal is

Cicák a melegben

Nyáron, a kutya melegben a cicákra is érdemes figyelned!

A macskák csak a talppárnáikon párologtatnak, lihegni is csak extrém esetben szoktak, ellentétben a kutyákkal. Ezért is fogyasztanak kevesebb folyadékot, viszont a tényleges szomjazást rövid ideig bírják.


Mi történik, ha szomjazik a cica?


A macskák esetében a dehidratáció sokkal súlyosabb következményekkel jár, mint az éhezés. Testsúlyuk felének az elvesztését is túlélhetik, ha éheznek, de a testük folyadéktartalmának a 10%-kos csökkenése már súlyos tüneteket okoz náluk, míg 20%-os vízveszteség végzetes lehet. Hosszú távon a keveset ivó macskáknál a dehidratáció vese és keringési elégtelenséghez vezethet.

 

A tisztaság nem kényesség


Bár sokszor gondolhatsz úgy a macskádra, hogy finnyás jószág, inkább örülj ennek. A macskák kényesen figyelnek a saját és környezetük tisztaságára. Vonatkozik ez a fekhelyükre, az ételükre, a tálukra. 
Ne lepődj meg, ha a nem tiszta, ételmaradékos vizet nem issza meg a cicád. Számít a hőmérséklet is, legyen friss a folyadék, de ne hűtő hideg. Apróságnak tűnik, de érdemes alaposan elöblítened mosogatás után a tálukat, mert például a citromos, narancsos mosogatószer szagát általában ki nem állhatják.

 

Nestlé tippünk
Nyáron sok macskánál megfigyelhető, hogy nem akkora az étvágya. A nyári bunda és a leadott pár deka gyorsan meglátszik kedvenceden. Válassz olyan napszakot az etetéshez, amikor nincs nagy hőség (kora reggel vagy napnyugta után), és kínáld finom falatokkal. A FELIX Sensations® Crunchy nem csak változatos, ízletes aszpikos falatokat kínál, de egy ropogós meglepetést is a különleges élményért! Mindezt praktikus, visszazárható csomagolásban.