Cicák hidegben

Kisállat
Cicák hidegben
Azoknál a cicáknál, akik kimehetnek a kertbe, érdemes pár dologra külön figyelni, ha megérkezik a tél!

Bár a macskáknak 7 élete van, egészségük védelme érdekében érdemes pár dologra odafigyelni, ha beköszönt a tél. Összegyűjtöttük a legfontosabb tippeket, amiket jó, ha szem előtt tartasz. 

  • Figyelj oda az étvágyára! Onnan jól lehet látni a tél közeledtét, hogy beindul a nyári bunda levedlése, és jön a téli tömöttebb szőr növekedése. Nemcsak a nagyobb, tömöttebb bunda miatt látszanak azonban teltebbnek ilyenkor a cicák, hanem egy kicsit jobban odafigyelnek a táplálékbevitelre is. A macskák nem eszik túl magukat, annyi élelmet fognak most is elfogyasztani, ami a hideg időben megfelelő nekik. 
  • Ha kiengeded macskádat a szabadba, legyen egy jól körülhatárolt terület, vagy kennel, ahol biztonságban mozoghat. Télen jó, ha ennek a területnek egy része száraz, fedett, így macskád jobban védve lesz a hideg, havas időben. 
  • Biztosítsd a cica számára az akadálytalan közlekedést a lakás és a kert között! Jó például, ha van az ajtón macska-csapóajtó, ami azért rendkívül praktikus, mert bár macskád igényei szerint jöhet-mehet rajta keresztül, hidegebb időben a lakás nem hűl ki, nem tud kiszökni rajta a meleg.  
  • A macskák téli tartásánál fontos az eledel és a folyadék hőmérsékletére figyelni. A legjobb, ha az etetés, itatás a lakásban történik, ha viszont mindenképp szeretnél a kertben is hagyni neki finomságot, a száraz táp praktikusabb. A vizes tálat is rendszeresen ellenőrizd, hogy ne fagyjon be. 
  • Ha a hideg miatt több időt tölt bent a macskád, nem engeded ki a kertbe annyiszor, mint melegebb időben, akkor szereld fel a lakásod kaparófával, cicajátékokkal, így nagyobb kényelemben telnek majd a hideg napok!

A téli hidegben is jól fog esni ínyenc cicádnak egy kis extra kényeztetés! A GOURMET macskaeledelek ínyenc falatok egyre szélesebb választékát kínálják, hogy válogatott finomsággal kényeztethesd kedvenced kifinomult ízlését, minden nap.