Kutyahideg - figyelj télen is kutyád egészségére!

Kisállat
Kutyahideg - figyelj télen is kutyád egészségére!
Akinek nincs kutyája, el sem hiszi, hogy a kutyák is tudnak fázni. Hogyan vigyázz télen kutyád egészségére?

Azok a kutyák, akik nincsenek hozzászokva a hideghez, bizony tudnak fázni télen a séták közben akármekkora bundájuk is van. Sokan kutyakabáttal, kutyacipővel oldják meg ezt a problémát, ami nagyon jól működik. 
Ha úgy érzed, hogy ez túlzás, akkor arra figyelj oda, hogy mielőbb "bemelegedjen" a kutya a séta alatt - játssz vele, mozgasd, futtasd sokat! 

A téli sétáknál arra is figyelj, hogy amint beköszönt a fagy, a hó, elkezdik sózni az utakat. Ezért a séta után nagyon fontos, hogy alaposan megmosd a lábait, mert a só nagyon ki tudja marni.

Kertben tartott kutyáknál fontos a meleg fekhely!

A kutyaház legyen szigetelt, védjen a hideg széltől és a nedvességtől. Mérete legyen kényelmes, de semmiképp sem túl nagy, hogy a kutyád testmelegét bent tartsa. Ha nagyon hideg van, vagy azt gyanítod éjjelente fázik, akkor keress neki időszakosan egy zártabb, melegebb alvóhelyet. Lehet ez akár garázsban, pincében is.

És igen, a kutyák is meg tudnak fázni. Ha a kutyád tüsszög, köhög, váladékos a szeme vagy az orra, mindenképp vidd állatorvoshoz!

Sétálni mentek? Erre figyelj!

A séta hosszát igazítsd az időjáráshoz, de legalább 20 percet mozogjon friss levegőn a kutyád. Esős, saras napokon figyelj arra, hogy az átnedvesedett bundában hamarabb fázni fog, különösen igaz ez a rövidlábú kutyákra.
Ha fázós, rövidszőrű, nem kínos kutyakabátot adni rá. Kedvedre válogathatsz csinos és sportos darabok között.
Bár még nem havazik, de az őszi fagyok, ónos esők alatt is fagymentesítik már az utakat. Ilyenkor is figyelned kell már a tappancsokra, hazaérkezéskor mindig tisztítsd meg őket.


Sétáláskor, kutyasuliban, vagy a napi rutin részeként is mindig jól jönnek a jutalomfalatok. Próbáltad már a PURINA PRO PLAN® jutalomfalat kekszeket? Az ízletes, bárányos és lazacos ízben kapható PURINA® PRO PLAN® kekszek fehérje- és rosttartalmuknak, valamint válogatott gabonafélékből származó szénhidrát tartalmuknak köszönhetően támogatják a kutyák megfelelő emésztését, kalcium és D-vitamin tartalmuknak, valamint ropogós textúrájuknak köszönhetően pedig fogainak és fogínyének egészségét.
Arra mindenképp figyelj, hogy a főétkezést igazítsd az etetett jutalomfalat mennyiséghez, és biztosítsd kutyád számára a napi testmozgást is.