Hogyan szórakoztasd a macskád nyáron?

Játék macskákkal
Gazdiként fontos feladatod, hogy szórakoztató és izgalmas környezetet biztosíts cicádnak. Még akkor is, amikor mindkettőtöknek jó melege van.

A macskák aktív és kíváncsi állatok, szükségük van a megfelelő mentális és fizikai stimulációra ahhoz, hogy boldogok és egészségesek legyenek. Az otthoni szórakoztatás nem csak azért fontos, hogy elkerüld az unalmat, hanem segít megelőzni a viselkedési problémákat is.

  1. Játékok és cicaágyak: Készülj fel az aktív és a pihenős időszakokra is! Szerezz be különböző interaktív játékokat, mint például szalagok, golyók, tollak, esteleg csörgős labdák, amikkel együtt játszhatsz a macskáddal. Biztosíts neki pihenésre alkalmas cicaágyat is, ahol kényelmesen elheverhet. Ezeknél figyelj, hogy jól szellőző, árnyas és nyugodt helyen legyen.

A macskák közvetlen őse a líbiai sivatagi macska, ezért imádják a napfényt, napozást, irreálisan melegben is. Mivel kedvelnek napozni, biztosíts cicád számára napos pihenőhelyet is, ha pedig kimehet a macskabiztos erkélyre vagy van macskahálós ablak, ahol közvetlen érheti a napfény, ott ügyelj az UV védelemre, különösen fehér vagy nagyon világos színű macskák esetében, ahol a fül és az orr külön fizikai fényvédővel való védelmet igényel.

  1. Rejtőzködési lehetőségek: A macskák szeretnek rejtekhelyeket találni, ahol megfigyelhetik a környezetüket. Helyezz el néhány dobozt, cica barlangot vagy kuckót a lakás különböző helyein, hogy kedvencednek legyen hová bújni és szemlélődni. Ha egy nagyobb dobozra vágsz több lyukat, akkor nagyon jót mulathattok egy kis bújócskával.
  2. Érdekes, mozgó dolgok: A macskák imádják az izgő-mozgó játékokat, amelyekre vadászhatnak. Használj olyan játékokat, amelyek mozgathatók, például madzagokat vagy tollakat. Kötözd őket a pálcikák végére, hogy eljátszhassátok a kapkodós, fogócskás játékot.
  3. Érzékszervi stimuláció: Próbálj meg olyan játékokat választani, amelyek stimulálják macskád különböző érzékszerveit. Például használj olyan eszközöket, tárgyakat, amik csörögnek, ropognak vagy rezegnek, hogy felkeltse cicád figyelmét.
  4. Cicanap: legyen egy rendszeres "cicanap", amikor kiemelt figyelmet szentelsz a macskádnak. Játszatok együtt, és adj neki extra szeretetet és gondoskodást. Ez segít a kötődés erősítésében, és boldogabbá teszi a cicát.

Nyári melegben az aktív, játékos programot időzítsd a kora reggeli vagy az esti órákra.

A macskád szórakoztatása lényeges az egészséges fejlődéséhez és a boldog életéhez. Az interaktív játékok, a rejtőzködési lehetőségek és a különböző érzékszervi stimulációk mind hozzájárulnak a mentális és fizikai jólétéhez. Legyen színes és változatos a játékok és tevékenységek kiválasztása, hogy folyamatosan élvezze a macskád az otthoni környezetet.

Normális jelenség, hogy a cicák a nagy melegben kevesebbet esznek. Mindig legyen elérhető száraz eledel és friss víz a számukra. Etesd a macskád vegyesen, a kora reggeli vagy napnyugta utáni időszakban kínálj neki a száraz eledel mellé, nedves eledelt is. Válassz neki a FELIX alutasakos macskaeledelek közül.