Így ápold a cicád bundáját!

Kisállat
Így ápold a cicád bundáját!
A házi kedvencek közül kétségtelenül a macskák a legtisztább állatok. Bár nagy gondot fordítanak a bundájuk tisztogatására, neked is érdemes besegítened.

Tudtad, hogy a macska bőre és szőrzete jelenti a külvilággal szembeni első védelmi vonalat? Ezért cicád szőrének ápolása nem csak esztétikai szempontból fontos.

Nagy egyéni különbségek vannak, hogy egyes macskák bundája mennyi gondozást igényel a gazdájuk részéről. Egész más egy bentlakó perzsacica, mint egy a kertbe is kiengedett rövidszőrű házimacska esetében. 

Ugyanakkor azt is érdemes tudnod, hogy a cicák szőrének ápolása nem csak a tisztántartásból és a fésülésből áll. Kedvenced egészségének megőrzése, és egyben bundájának ápolása bizony belülről kezdődik. 

Ismered a PURINA One Coat&Hairball macskaeledeleket? Ezeket kifejezetten azzal a céllal fejlesztettük, hogy fenntartsa macskád szőrének gyönyörű maradjon, miközben segít visszaszorítani a szőrlabdaképződést. A teljes kiőrlésű gabonában gazdag Purina ONE Coat and Hairball macskaeledel megfelelő mennyiségben tartalmazza a kulcsfontosságú tápanyagokat, többek között minőségi fehérjét, vitaminokat és esszenciális zsírsavakat. Magas rosttartalma és – többek között cellulózt tartalmazó – speciális rostösszetétele ezenfelül segít minimálisra csökkenteni a szőrlabdakialakulását.

Erre figyelj macskád fésülésénél, fürdetésénél!

Arról, hogy milyen gyakran fésüld, fürdesd a macskád érdemes az állatorvosoddal egyeztetni, ezek az általános, jól bevált tippek segíthetnek a megvalósításban, illetve abban, hogy cicádnak gyönyörű, fénylő, egészséges bundája legyen.

  • Már kiskorában szoktasd hozzá kedvencedet a fésüléshez, fürdetéshez. Legyen ez a program játékos, és érdemes a macskát minden esetben jutalmazni a végén, még akkor is, ha teljesen sikertelen volt a próbálkozás!
  • Használj kifejezetten macskáknak készült és az állatod szőrhosszúságának megfelelő fésűt, kefét! Fogd fel inkább simogatós programként, mindig a fejtől a farok felé haladj! Jó alkalom ez arra is, hogy ellenőrizd, nincs e a bőrén sérülés, parazita, ellenőrizd a füleit, mancsait is!
  • Ha fürdetni szeretnéd, készülj elő alaposan, majd zárkózz be a fürdőszobába, nem hátrány, ha van segítséged. 

Így fürdesd a macskádat

Kisállat
A házimacskák nem lelkesednek a vízért. Nincs is szükségük arra, hogy rendszeresen fürdessék őket, de néha ez elkerülhetetlen. Alábbi tippjeinkkel könnyebben megy majd, ha így alakulna.
Így fürdesd a macskádat