Így fürdesd a macskádat

Kisállat
Így fürdesd a macskádat
A házimacskák nem lelkesednek a vízért. Nincs is szükségük arra, hogy rendszeresen fürdessék őket, de néha ez elkerülhetetlen. Alábbi tippjeinkkel könnyebben megy majd, ha így alakulna.

Mikor lehet szükséged arra, hogy megfürdesd a macskád? Szerencsére ritkán, ha nagyon koszos lett, ráömlött valami, vagy beleesett valamibe. 

Akkor is szükség lehet a fürdőre, ha olyan típusú bőrbetegsége van, amihez gyógysamponos lemosás kell. Ez utóbbi esetben az állatorvossal részletesen konzultálj a tennivalókról, és kövesd az utasításait. 

Előfordulhat, hogy váratlan szennyeződés kerül a cicádra, amit a jól bevált, saját módszerei nem oldanak meg könnyen. Ilyenkor a legjobb, ha besegítesz, mert ő nem nyugszik addig, míg le nem nyalogatta magát alaposan.

Így készülj elő a macska fürdetéséhez:

  • Válasz ki egy kényelmes helyet, mosdókagylót, mosogatót! Jobb, ha nem kell hajolgatni.
  • Ha játékos, akkor egy-két színes kicsi labda a vízben elterelheti a figyelmét.
  • Teríts le csúszásgátló anyagot a mosdókagyló aljára, nyugodtabban tűri majd így a cicád a mosdatást.
  • Szükséged lesz egy nagyobb kancsóra vagy edényre az öblítéshez.
  • Kifejezetten macskáknak készült sampont használj, ha nincs otthon és sürgős, akkor babasampon is megteszi, de felnőtt készítményeket ne használj!
  • Gumikesztyű mindenképp kell, még a legnyugodtabb cica is karmolhat a fürdetés közben.
  • Nagy törülközőt használj a szárításhoz!
  • Szükség esetén egy kisebb fürdőkesztyű kellhet az arca lemosásához, de ha nem koszos a feje, akkor ezt ne erőltesd!

A fürdetés legyen gyors, de ne kapkodj! Határozott, lassú mozdulatokkal nedvesítsd be a bundáját, samponozd be a lehető legkevesebb samponnal, majd alaposan öblítsd le. Úgy mosd és öblítsd, hogy a fejére ne menjen a víz.

Közben beszélj hozzá megnyugtató, kedves hangon. Végül szárítsd meg törülközővel vagy langyosra állított hajszárítóval, ha tűri. Fontos, hogy ne maradjon vizes, mert a hajlatokban maradó nedvesség a baktériumok, gombák melegágya.

A fürdetés után mindenképp megérdemel egy kényeztető vacsorát, még akkor is, ha nem volt végig szuper nyugodt. A PURINA állatorvosai és táplálkozástudományi szakemberei által kifejlesztett Purina ONE száraz és nedves macskaeledelek teljes értékű és kiegyensúlyozott receptúrákkal biztosítják macskád számára a minőségi táplálást. A Purina ONE száraz tápok ropogós textúrával kényeztetik cicádat, míg a nedves eledelek hozzájárulnak a megfelelő hidratációhoz, nem is beszélve a nagyszerű ízvilágról.