Keresés

Keresés

Hasonló címkék Mutasd az összes címkét

Mutasd az összes címkét

Mire jó a macskaajtó?

10 érv, miért érdemes cicát tartanod

Tavaszi felfrissülés cicáknak

Bár a macska alapjáraton nagyon tiszta állat, azért gondozásra neki is szüksége van. Mire figyelj oda rendszeresen cicás gazdaként?

Szőr

Akkor jársz a legjobban, ha kiskorától rendszeres fésüléshez szoktatod. Ezt a macskák általában a kényeztetés kategóriába sorolják, és tűrik, sőt. Ha mégsem, vagy idősebb macskát fogadsz be, akkor szerezz be egy kesztyűre hasonlító simogató kefét, azt lehet, hogy jobban elfogadják.
A rendszeres (heti 1-2 alkalom) szőrápolás meghálálja magát, kevesebb lesz a szőr a lakásban, és kevesebb a szőrcsomó okozta emésztési probléma is!

 

Fül

Csak nézz bele! A macskák füle, ha egészségesek, akkor szép tiszta. Ha szennyeződést, foltokat látsz benne, vidd állatorvoshoz a cicád. Érdemes figyelni a kullancsokra is, még kullancsvédelem mellett is egy-egy képes itt megtelepedni.

 

Karom

Lakásban tartott cicához dukál a kaparófa. Emellett lehet szolidan vágni is a karmaikat, de mivel a karom végéhez nagyon közel van az érzékeny idegeket, vérereket tartalmazó rész, inkább bízd állatorvosra. Kijárós macskánál, ha a szokásosnál erősebben, hosszasabban nyalja a mancsát, vizsgáld meg, nem lépett-e bele valamibe!

 

Nestlé tippünk
Azt se feledd, hogy macskád egy ínyenc ragadozó! Ha finomságokkal is kényeztetnéd, akkor válassz neki a CAT CHOW® eledelek közül, korának, igényeinek megfelelőt!