Tippek őszi osztálykiránduláshoz

Étkezés
Tippek őszi osztálykiránduláshoz
Akár egynapos, akár ottalvós, több napos kirándulást terveztek, ezek a helyszínjavaslatok és osztálykirándulás tippek jól jönnek majd.

Ha ti is osztálykirándulást terveztek az őszi időszakban, böngéssz tippjeink és helyszín javaslataink között, amik segítenek a tökéletes kirándulás megtervezésében.

Hogyan kezdj neki az ötletelésnek?

Az osztálykirándulás időtartama nagyban befolyásolja a lehetőségeket, ezért biztos, hogy ez lesz a kiindulópont. Rövidebb kirándulást valószínűleg a közelbe fogsz szervezni, míg hosszabb időre akár távolabbi célpont is szóba jöhet majd.

Az időtartam továbbá befolyásolja majd a tervezett programokat is. Nálad jobban senki nem tudja, hogy a kevesebb néha több, és a gyerekeknek nem feltétlenül attól lesz a maradandó az élmény, mert szuper különleges vagy programoktól túlzsúfolt kirándulást szervezel nekik. 

Osztálykirándulások Budapesten és környékén

Budapesti és főváros közeli iskoláknak rengeteg izgalmas lehetőséget kínál a főváros. Ezekből elég akár egyet-kettőt a programba illeszteni, és máris egy tartalmas kirándulás kerekedik majd.

 • A varázslatos Budai Várnegyed 
 • Duna-parti sétahajózás
 • Gasztronómiai élmények a Nagycsarnokban
 • Fővárosi Állat- és Növénykert
 • Tudományos csodák a Csodák Palotájában 
 • Kaland a múltban a Szentendrei Skanzenben 
 • Esztergom városnézés
 • Egerben a törökök nyomában

Természetjárás az osztállyal

Ha kifejezetten kirándulóprogramokat terveztek, ezek a helyszínek jól jöhetnek:

 • Pilis
 • Börzsöny
 • Őrség
 • Aggteleki Cseppkőbarlang

A természetjáró kirándulások mindig remek lehetőséget nyújtanak arra, hogy a gyerekek élesben is megismerjék azokat a természeti jelenségeket, növényeket és állatokat, amikről az iskolában tanultak. Kösd össze a kirándulást olyan aktivitással, ami még izgalmasabbá teszi. Lehet ez egy rögtönzött természetismereti vetélkedő, vagy valamilyen izgalmas kihívás. Gyűjthettek lehullott faleveleket vagy terméseket is, amikből később az iskolában szuper emléktárgyakat készíthettek, esetleg az osztályterem dekorálására is használhatjátok őket.

Főszerepben a kiegyensúlyozott táplálkozás

Az, hogy a gyerekek mennyire vannak tisztában a kiegyensúlyozott táplálkozás és az egészségtudatos életmód alapjaival, nagyban befolyásolja felnőttkori egészségi állapotukat is. 

És bár a családi mintának óriási szerepe van ebben, hisszük, hogy a megfelelő formában elsajátított tudás gyakorlati példákkal ötvözve nagyban hozzájárulhat ahhoz, hogy már fiatal kortól nyitottak legyenek a gyerekek az egészségtudatos szokások iránt.

Ezért akár az osztálykirándulás tematikája is lehet gasztronómiai jellegű: menjetek közösen piacra vagy látogassatok meg hazai kistermelőket, akik megmutathatják, hogyan teremnek a régiótokra jellemző szezonális zöldségek, gyümölcsök.

Ősszel újra indul a Nestlé Etesd az Eszed programjához kapcsolódó Etesd az Eszed kihívás, melyben a diákok játékos módon sajátíthatják el az egészségtudatos életmód és a kiegyensúlyozott táplálkozás alapjait, és indulhatnak a szuper nyereményekért.
Szívesen részt vennétek ti is a kihívásban? Kattints aloldalunkra, és ismerd meg a részleteket, vagy menj rögtön együttműködő partnerünk, az OkosDoboz oldalára, és regisztrálj, hogy a programmal kapcsolatos információkról időben értesülj majd!

Az elmúlt idők nyomában: Várlátogatások az osztállyal

Azért is jó célpont osztálykiránduláshoz egy vár, mert szép időben a környéken is tudtok barangolni, ha pedig mégis hűvösebbre fordul az idő, vagy esik, a várban kitűnően el tudjátok tölteni az időt. 

A magyarországi várak izgalmas programlehetőséget jelentenek kiállításokkal és interaktív élményekkel is.  
Néhány vár, amit érdemes meglátogatni:

 • Sümegi Vár
 • Visegrádi Vár
 • Gyulai Vár

A várlátogatás előtt készüljetek fel közösen a témából, olvassatok a helyszínnel kapcsolatos történeteket, akár egy kis korabeli szerepjátékkal is készülhettek, hogy a gyerekek jobban bele tudják helyezni magukat az adott korba.

Reméljük, sikerült pár hasznos tippet adnunk, és az osztálykirándulás igazán élvezetes lesz.