Etesd az Eszed

Etesd az eszed Sajátítsd el játékos módon az egészséges és fenntartható életmódhoz kapcsolódó ismereteket!

Etesd az Eszed

Nestlé az Egészségesebb Gyerekekért programunkkal a szülőket és gondviselőket szeretnénk segíteni abban, hogy gyermekeik egészségesebbek legyenek.

Miről szól az Etesd az Eszed?

Élménydús online és offline aktivitások, versenyek, bajnokságok, iskolai egészségnap – ez mind része az Etesd az Eszed programnak, ahol a gyerekek játékos módon sajátíthatják el az egészséges és fenntartható életmódhoz kapcsolódó ismereteket. Az Okos Dobozzal közös, félévet átívelő program során a diákok és pedagógusok hozzáférést kapnak az újonnan fejlesztett digitális oktatási tartalmainkhoz és a módszertani útmutatókhoz.

Okosodj tovább az oldalán! Tovább

Programunk

1

Egészségnap

A projekt kezdetén önálló Egészségnapot szervezünk minden résztvevő iskolának, amelynek célja az Etesd az eszed program bemutatása. A tanulók és a pedagógusok megismerhetik az év közben részletesen tárgyalandó témaköröket és felmérhetik tudásukat.

2

Iskolai foglalkozások

A pedagógusok a témákat 3, legfeljebb 45 perces foglalkozáson mutatják be az ehhez fejlesztett tananyagokkal és animációs kisfilmekkel. Felhívják a diákok figyelmét a mérföldkőhöz tartozó aktivitásokra és versenyekre, segítenek megismerni és használni a program digitális felületeit.

3

Versenyek

A díjazásos online versenyeken a tanulók játékos módon, animációk megtekintésével és feladatok megoldásával sajátíthatják el a kiegyensúlyozott táplálkozással, egészséges életvitellel kapcsolatos ismereteket.

4

Bajnokság

A projekt zárásaként 2 hetes Bajnokság indul, ahol a résztvevő diákok az év során megismert témakörökhöz kapcsolódó feladatokat oldhatnak meg, más települések diákjaival is versenyezve. Az év végi bajnokság után egyéni, osztály és iskolai szintű eredményt hirdetünk.

videós segédletek

Oktatóvideóink

 
 
Összes videó