Okos Snack Program

Okos Snack Játékosan az egészséges életmódról

Töltsd le
a teljes tudásanyagot!
Letöltés (PDF)
Okos Snack Program
Okos Snack Program
Játékos gyakorlatok gyerekeknek és családjuknak az egészséges életmódról
Izgalmas, könnyen elérhető tudásanyag pedagógusoknak

Nestlé az Egészségesebb Gyerekekért programunkkal a szülőket és gondviselőket szeretnénk segíteni abban, hogy gyermekeik egészségesebbek legyenek.

Miről szól az Okos Snack Program ?

Okos Snack programunkkal a fiatalokat szeretnénk megszólítani pedagógusaik, edzőik segítségével a kiegyensúlyozott életmód és táplálkozás témájában.

A koncepció elsősorban a 8-11 éveseknek dolgoztuk ki, de könnyen alakítható akár a fiatalabb, akár az idősebb korosztály számára is.

A programban résztvevő pedagógusoknak tanári felkészítő anyagokat biztosítunk, hogy megkönnyítsük a munkájukat, és hiteles információt kapjanak a témákban.

A szabadidős tevékenységek, edzések, szakörök, táborok remek lehetőséget nyújtanak a témák feldolgozására „üzenet” és „házi feladat” kártyákon keresztül.

A diákok vezetői egy-egy alkalommal pár percben beszélnek az aktuális témáról, mely után a gyerekek két típusú Okos Snack kártyát kapnak útravalóul.

Az "üzenet kártyán" a témához kapcsolódó legfontosabb tudnivalókról, érdekességekről olvashatnak. A „házi feladat” kártyákon feladatok szerepelnek, melyek teljesítése után a foglalkozásvezetők jutalmazhatják a gyerekeket egy-egy időszak, a tábor vagy a félév végén.

Okos Snack kártya

Üzenet kártya

Az üzenet kártyán a fő gondolatok szerepelnek a gyerekek számára érthető és érdekes formában

Okos Snack kártya

Házi feladat kártya

A házi feladat kártyán keresztül önkéntes feladatot adunk az adott témában, amely a gyakorlatba való átültethetőséget és szüleik bevonását segíti elő.

Miért jó az Okos Snack?

Gyorsan megvalósítható, egy-egy témakör feldolgozása csupán 5-10 percet vesz igénybe

Gyakorlatias és kézzelfogható tudást ad

Izgalmas, szuper motivációs eszköz a tanulásra

18 tematika, két nagyobb egységre bontva, melynek oktatása külön-külön is megvalósítható

Bármilyen foglalkozáson jó kiegészítő program és ismeretanyag a gyerekeknek

A Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége által lektorált szakmai tartalom

Az Így teljes az élet Okos Snack aloldalon található tartalmak az Okos Snack programban résztvevő pedagógusok és szülők számára készültek. Az oktatási program mindennemű tudásanyaga a Nestlé Hungária Kft. tulajdonát képezi, azok pedagógiai céllal való felhasználása kizárólag a Nestlé Hungária Kft. írásos engedélyével történhet meg.