Tanterem dekoráció a kreatív évkezdéshez

Gyerek
Tanterem dekoráció a kreatív évkezdéshez
Ahhoz, hogy egy tanterem inspiráló és ösztönző környezetet nyújtson a diákoknak, a megfelelő dekoráció rendkívül fontos szerepet játszik. Ötleteinkkel máris belekezdhettek a tanterem dekorálásába, ami nemcsak szuper kreatív program, hanem remek csapatépítő is.

Olyan ötletes és érdekes tanterem dekorációs ötleteket gyűjtöttünk össze, amelyek segítenek, hogy a diákok szívesen lépjenek be az osztályterembe, otthonosan érezzék magukat, és ezáltal hatékonyabban tanulhassanak.

Miért fontos a tanteremi dekoráció?

Egy inspiráló és vonzó környezet segít abban, hogy a diákok jobban fókuszáljanak és aktívan részt vegyenek a tanulási folyamatban. A vizuális ingerek és a pozitív üzenetek növelik a motivációt és pozitív hatással vannak a diákok hangulatára, ezzel pedig segítik őket a hatékony feladatvégzésben, és a kitartásban. Egy pozitív környezetben a diákok jobban érzik magukat, ami jó hatással lehet a tanulmányi eredményeikre és önbizalmukra is.
A tanterem dekorálásának pozitívuma még, hogy növeli a kreativitást, összekovácsolja az osztályt, és megmutatja a gyerekeknek, hogy saját maguk is mennyi mindent tudnak tenni azért, hogy környezetük sokszínű legyen.

Kreatív faldekorációk

A tanteremdekorálás egyik leghatékonyabb módja a motiváló és kreatív faldekorációk készítése és használata:

  • Inspiráló idézetek és szavak
    Használjatok faldekorációként olyan idézeteket vagy akár csak egy-egy szót, amelyek motiválják és inspirálják a diákokat. Már ezen idézetek, szavak összegyűjtése is egy szuper izgalmas feladat, miközben közelebb kerül egymáshoz a csapat, aztán ezeket a gondolatokat viszontlátni a falon vagy egy táblán nap, mint nap tényleg nagyon pozitív élmény, és segíthet a kihívások leküzdésében is.
  • Interaktív elemek, például órarend
    Készítsetek egy nagy méretű órarendet, amelyen a diákok beírhatják a heti menetrendet, különleges alkalmakat. 
  • Képek és illusztrációk
    Használjatok színes és érdekes képeket, illusztrációkat a tanterem falain, amik egy-egy közös élményt örökítenek meg, vagy akár egy időszak kiemelt témájára hívják fel a figyelmet. Ez lehet egy ünnep vagy egy érzékenyítő téma is.

Témakörön alapuló dekorációk

A témakörön alapuló dekorációk segítenek a diákoknak összekapcsolni az adott tantárgyat és a tantermet. Akár egy tablót is készíthettek, amihez a diákok saját maguk vagy kisebb csoportokban dolgoznak fel bizonyos témákat, például egy történelmi eseményt, egy ország kultúráját vagy akár az egészségtudatos táplálkozás elemeit.  

Ismered a Nestlé Etesd az Eszed programját, melynek célja a gyerekek egészségtudatos táplálkozásának támogatása? Ősszel újra indul a programunkhoz kapcsolódó Etesd az Eszed kihívás, melyben a diákok játékos módon sajátíthatják el az egészségtudatos életmód és a kiegyensúlyozott táplálkozás alapjait, és indulhatnak a szuper nyereményekért.
Szívesen részt vennétek ti is a kihívásban? Kattints aloldalunkra, és ismerd meg a részleteket, vagy menj rögtön együttműködő partnerünk, az OkosDoboz oldalára, és regisztrálj, hogy a programmal kapcsolatos információkról időben értesülj majd!

A fenti tippeket használva akár a diákokat is bevonhatod az ötletelésbe. Kérdezd meg őket, mit látnának szívesen a teremben, hozzanak javaslatokat a témakörökhöz és az elkészítéshez is.

Plusz egy tipp
Ha indultok az Etesd az Eszed kihíváson, készítsetek egy ütemtervet a témakörök feldolgozásához, és a feladatok elvégzéséhez, amit aztán az osztályterem falán nagyon jól nyomon követhettek. 
A témakörökhöz kapcsolódóan pedig jöhetnek a csoportos feldolgozások, képes és szöveges illusztrációk!