Aktív programok a gyerekekkel, amiket te is élvezni fogsz

Gyerek
Aktív programok a gyerekekkel, amiket te is élvezni fogsz
Itt a nyár, a szünidő, a családi programok kifogyhatatlan tárháza. Jó időben pedig adja magát, hogy szabadtéri, aktív programokat szervezzetek. Mozgasd meg a családot szórakoztató sportprogram ajánlónk segítségével!

A nyári sportos programok remek lehetőséget kínálnak arra, hogy a gyerekek felfedezzék a mozgás örömét. Kösd össze a kellemeset a hasznossal, és szervezz olyan aktív, közös programokat, amik izgalmasak, szórakoztatóak, és jól megmozgatnak titeket!  

Az aktív mozgás és a sportolás nem csak az egészségetekre lesz pozitív hatással, hanem segít a gyerekeknek fejleszteni a motorikus készségeiket, megtanulni a csapatmunka és az együttműködés fontosságát, valamint fejleszti az önfegyelem és a kitartás képességét is. 

Ne feledd, a megfelelő folyadékpótlás mindig nagyon fontos, de nyáron, ráadásul sportprogram közben kiemelten oda kell rá figyelni. A kulacs mellé pedig ne felejts betenni a táskába pár szelet Nestlé Fitness gabonapehely-szeletet, ami nagyon jól fog jönni az aktív programok közben.

Családi vízi programok

A nyári hónapok kiváló lehetőséget nyújtanak különböző vízi tevékenységekre. Az aktív strandprogramok mellett akár egy vízi túrát is bevállalhattok, vagy kísérletezhettek más, szuper menő vízi sportokkal is. Ez persze függ a gyerekek életkorától és az edzettségi szintetektől is.

  • Keressetek vízi parkokat, amelyek különböző medencékkel, csúszdákkal és vízi attrakciókkal várják a látogatókat. Ezek a parkok remek szórakozást nyújtanak a család minden tagjának.
  • Próbáljatok ki különböző vízi sportokat! A kenuzás, kajakozás, szörfözés vagy akár vízisízés, wakeboardozás remek módjai annak, hogy a család közös vízi élményekre tegyen szert. A közös kaland pedig szuper csapatépítő, és nem mellesleg kondiban is tart.
  • Szervezzetek családi vízi túrát! Ha van lehetőségetek arra, hogy kajakot, kenukat vagy csónakot béreljetek, fedezzétek fel a közeli folyókat, tavakat, de ha a körülmények megfelelők, és a biztonságra figyeltek, akár a tengerparti nyaralást is színesíthetitek vízi programokkal. A mentőmellényeket ne feledjétek!
  • Egy strandlabda is elég, ha szerettek a vízben ugrálni, játszani. Ha strandra mentek, ne hagyjátok otthon! A vízparton pedig jól átmozgat egy izgalmas strandröplabda kupa. 

Játékos sportprogramok az egész család örömére

Mikor tollasoztatok utoljára? És egy családi ugrókötél kihíváshoz mit szólsz?  
Rengeteg olyan mozgásforma létezik, ami felér egy edzéssel, de közben játszotok, szórakoztok, és igazi emlékeket gyűjtötök. 

A hagyományos csapatsportokat, mint a foci, röplabda, kosárlabda családi sportprogramként is választhatjátok, de ezek mellett számtalan más lehetőségetek is van.
Néhány ötlet:

  • tollaslabda
  • kidobós
  • ugrókötelezés
  • hullahopp
  • akadályverseny, akár a kertben is
  • frizbi

Klasszikus családi programok, amiket szinte bármikor bevethetsz

Semmiképp ne hagyjátok ki a kirándulóprogramokat! A melegben jól fog esni egy laza erdei kirándulás, egy hűvösebb napon pedig egy klassz biciklizést is élvezni fogtok.

Tekerjetek egy jót!

Életmód
Használd ki a jóidőt és szervezz egy aktív hétvégét a családnak! Biciklivel igazán szórakoztató lesz. Kezdők vagytok vagy már gyakorlott biciklis a család? Ajánlónkban megtalálod az edzettségi szinteteknek megfelelő útvonalat.
Tekerjetek egy jót!

Ha pedig kimozdultok, nehogy kihagyjátok a kalandparkokat! Országszerte jobbnál-jobb szabadidős parkokat találtok, a vízi parkoktól kezdve az ügyességi pályákig. 

Néhány szabadidős park, amit érdemes kipróbálni:
Budakeszi Kalandpark: Budakeszin, csodás erdei környezetben 6 nehézségi szintű pályával vár a nagy kaland! Az akadálypályákon minden korosztály talál magának kihívást. Gyerek- és felnőtt pályák, kötélpályák, mászófalak és egyéb kalandos akadályok várnak, amelyeken a tesztelhetik ügyességüket és bátorságukat.
Balatonfüredi Kalandpark: a Balatonfüreden található park rengeteg kalandos tevékenységeket kínál, mint például a bringapark, mászófal, csúszópálya, akadálypálya, paintball.
Szilvásváradi Kalandpark - a Bükk-hegységben található kalandpark számos kalandos tevékenységet kínál, mint például kötélpályák, mászófalak és erdei kalandpályák. Itt biztosan jól szórakoztok majd a családdal.
Zemplén Kalandpark – Kössétek össze egy klassz kirándulással, akár ottalvós programként is!  Libegőzzetek egy jót és élvezzétek a fantasztikus látványt, bobozzatok vagy próbáljátok ki a kalandtúra pályák egyikét! Ha a falmászásba is belekóstolnátok, itt erre is van lehetőség!
Zamárdi Kalandpark – Ha a Balatonnál nyaraltok, ne hagyjátok ki a Zamárdi kalandparkot, amely a vízparti szórakozást kombinálja a kalandos tevékenységekkel. Vízidodzsemeztél már? Tudod, mi az a vízihenger? Több, mint 200 akadály, 18 kalandpálya, és különleges, vízi izgalmak várnak itt az egész családra.