Tekerjetek egy jót!

Életmód
Tekerjetek egy jót!
Használd ki a jóidőt és szervezz egy aktív hétvégét a családnak! Biciklivel igazán szórakoztató lesz. Kezdők vagytok vagy már gyakorlott biciklis a család? Ajánlónkban megtalálod az edzettségi szinteteknek megfelelő útvonalat.

Összegyűjtöttünk néhány bringás útvonalat, ami remek családi program minden korosztály számára. Ajánlunk rövidet és igazán hosszút is, hogy gyermekeid életkorához alkalmazkodva ki tudd választani a leginkább szimpatikus útvonalat:

Budapest – Népsziget

Bicikliúton és gyalogos hídon keresztül juthattok el Budapest egyik zöld szigetére, melyen szinte nincs autósforgalom, ezért a családi bringázás ideális célpontja. A két kilométer hosszú földnyelv felfedezése után térjetek be a „kecskés” állatfarmra, ahol friss tejet és kecskesajtot is vásárolhattok. A félszigeten több terasz is üzemel, ahol finom falatokkal frissülhettek fel.

Tata – Öreg -tó partja

A tavat körbetekerni nem egész hét kilométer és mivel szinte végig sík terepen halad, gyerekekkel is könnyedén teljesíthető. Autóforgalom nincs, de kutyasétáltatókra, görkorisokra, futókra mindenképp számítsatok. A tó körül vendéglátóhelyek, hajókikötő és parkok találhatók, ezért néha érdemes beiktatni egy-egy pihenőt.

A biciklis kiránduláson mindig legyen nálatok elegendő folyadék és harapnivaló. A mozgás közben sokkal hamarabb megéheztek, ilyenkor kell a gyors energiapótlás. És persze ne hagyjátok otthon az új, kirobbanóan csokis Balaton BUMM-ot sem, ami már megújult csomagolásban várja, hogy ti is rároppantsatok.
 

Velencei-tó

A tókerülés körülbelül 30 kilométer és majdnem teljesen forgalomtól elzárt területen vezet. Van benne szintemelkedés, ezért inkább nagyobb gyerekekkel vágj neki. Ne hagyjátok ki a Szúnyog-szigetet, mert nagyon szép erdei utat és még egy halászcsárdát is rejt a kis félsziget.

Fertő -tó

Ha már gyakorlott bringások vagytok, akkor érdemes elutazni a Fertő-tóhoz, ami Közép-Európa harmadik legnagyobb állóvize. A teljes táv 130 km, de ha nem szeretnétek ennyit tekerni, le tudjátok rövidíteni egy komp úttal, így csak 68 km. A terep könnyű, szinte teljesen sík, bárki számára teljesíthető.

Budapesti vagy Budapest környéki biciklizést tervezel? Kattints cikkeinkre!

Két keréken Budapesten

Életmód
Ha irigykedve nézed a sok biciklist, de te még nem szántad rá magad, hogy két kerékre pattanj, eljött a te időd!
bicikliző városi nő