Két keréken a főváros körül

Életmód
család biciklizik
Kimozdulnál, tekernél egyet gyorsan? Két klasszikus útvonal hétvégi bringásoknak!

Budapest-Szentendre

Amennyiben a Római partot túl közeli célnak találjuk, elmehetsz egészen Szentendréig is. Ehhez menj tovább északra végig a Római parton, majd a Kossuth Lajos üdülőparton. Majdnem 4,5 km tekerés után hajts a Duna sétányra. Ezen közel 9 km-t biciklizve már meg is érkeztél Szentendrére.

Budapest-Budakeszi

Akár a Budakeszi Vadasparkot is meglátogathatjátok kerékpárral. Amennyiben a Széll Kálmán tértől indultok, az út kb. 10 km. Legyél azonban óvatos, hiszen az útvonal nagy részén nincs kijelölt kerékpárút, valamint szinte végig emelkedőn kell hajtani. Ezért ezt az útvonalat csak tapasztaltabb kerékpárosoknak ajánljuk, gyerekekkel lehetőleg ne indulj el. 

Az út első részében, felfelé a Szilágyi Erzsébet fasoron haladva még kijelölt kerékpárúton mehetsz. Közel másfél kilométer megtétele után, balra kanyarodva hajts rá a Budakeszi útra, itt már csak a közúton tekerhetsz egészen Budakesziig.

A vadaspark felé vezető úton viszont nagyon szép árnyas, erdős úton haladhatsz. A vadaspark előtt pedig remek piknikező helyek vannak, érdemes itt megpihenni a további program előtt. Az útra finom szendvicsek mellett vigyél magadra egy kis energiapótlást is, például Nestlé gabonapehely szeleteket!