Két keréken Budapesten

Életmód
bicikliző városi nő
Ha irigykedve nézed a sok biciklist, de te még nem szántad rá magad, hogy két kerékre pattanj, eljött a te időd!

Cikkünkben tippeket találsz Budapest és környéke kerékpáros felfedezésére.

Az utóbbi években szerencsére egyre több a bicikliút Budapesten. Sokan munkába is kerékpárral járnak. Ha minden nap nem is kerékpározol, egy kellemes hétvégi kirándulásra mindenképp menj el a jó időben!

Belvárosi kör könnyű hétvégi kerekezéshez

Ha kedved van egy kicsit jobban megismerni Budapestet, vagy csak két keréken is bejárni a jól ismert helyszíneket, tegyél egy körtúrát a belvárosban!  A Városligetből indulhatsz: be is barangolhatod a parkot. A csónakázó tó partján pihenj egy kicsit! A Ligetből az Andrássy úton juthatsz be a belvárosba, melyen végig tudsz biciklizni (egyes szakaszokon a járdán kialakított bicikliúton, más helyeken kerékpár sávban). A Deák tér magasságában menj le a rakpartra, kerekezz el egészen a Margit-hídig. Itt jól megkülönböztetett kerékpárúton mehetsz át a budai oldalra.  Ha több időt szántsz a körútra, a Margit- szigetet is bejárhatod.

Pulzusszám növelés gyanánt a budai oldalon a Várnegyedbe is felbiciklizhetsz. Ha ezt inkább kihagynád, akkor a Margit-szigetről menj vissza a pesti oldalra. A hídról lehajtva haladj tovább a Széchenyi-rakparton a Kossuth tér irányába, itt a járdán kialakított kerékpárúton haladhatsz. Az Alkotmány utcán kerékpársávon mehetsz a Bajcsy-Zsilinszky útig, itt jobbra kanyarodva jól kialakított kerékpárúton térhetsz vissza a Deák térre. Itt balra kanyarodva az Andrássy útra jutsz, ahol a Hősök teréig/Városligetig elkerekezve fejezheted be körtúrát.

Mindenképp vigyél magaddal folyadékot, gyors energiapótlást, például pár Nestlé Fitness müzliszeletet. Nem kell rohamtempóban tekerned, és bátran hívd meg biciklizni a barátaidat!

Római part, kerékpár és hekk

Akár egész Budapestet átszelheted a budai rakpart mentén.  Amennyiben délről haladsz észak felé, a végcél lehet a Római part, amely kedvelt kerékpáros találkozóhely. A Duna partján egy jó halászlé vagy hekk elfogyasztása alatt kipihenheted az út fáradalmait. Egészen délről, akár a Lágymányosi híd lábától is indulhatsz. A Budai Alsó Rakpart ezen szakaszán járdán kialakított kerékpárúton haladhatsz. Vigyázat, hétköznap csúcsidőben erős a biciklis forgalom ezen a részen, próbáld inkább máskorra időzíteni kirándulást.

Ezen az úton továbbhaladva, a Kossuth tér magasságától kerékpárúton tekersz tovább szinte egészen az Árpád-hídig. Innen a Laktanya majd a Folyamőr utcán folytasd (ott a közúton kell tekerni). Tovább haladva a Jégtörő úton ismét kerékpárúton kerekezhetsz tovább. A Gázgyár utcán menj le a Római partra, és vár rád a jól megérdemelt hideg ital és láblógatás a visszaút előtt.

Ha nincs biciklid, de szívesen kerékpároznál egyet, próbáld ki a Bubit! Jeggyel és bérlettel is használhatod a közbringákat, és ha kedvet kapsz, akár egy sajátot is beszerezhetsz.