Keresés

Keresés

Hasonló címkék Mutasd az összes címkét

Mutasd az összes címkét

Tippek, ha otthon az egész család

Valentin napi posta a suliban

Felkészülés az iskolakezdésre

Napok kérdése és elkezdődik az új iskolaév. Nagy az izgalom ilyenkor ott is, ahol már van ebben gyakorlata a családnak. Az elsősök számára különösen nagy lépés ez. Hogyan készülj rá együtt a gyerekekkel?

A szülők többsége igyekszik nem az utolsó pillanatra hagyni a fontos iskolai kellékek, ruhadarabok, kiegészítők beszerzését. Minden igyekezet ellenére akadhat olyasmi, amire csak most döbbensz rá. Az a fontos, hogy ha szülőként igazi akadálypályának éled is meg a készülődést, igyekezz a kisgyereket is bevonni, és tedd ezt örömmel. Nem mindegy, hogy az új holmijához, a táskához, írószerekhez, könyvekhez milyen hangulattal nyúl hozzá a kezdetek kezdetétől. 


Ha teheted, az utolsó hétvégére már ne tervezz hosszú programokat, legyen lehetőségetek együtt elvégezni az utolsó simításokat. Kössétek be együtt a könyveket, de játszhattok „ki pakol be gyorsabban a táskába” játékot is „tegyél be három könyvet, két füzetet és a ceruzáidat” felszólításra. 

Utána te jössz – legalább próbáld ki, hogy élesben mit, hová érdemes majd tenni. Az új táskánál fontos, hogy mindennek meg legyen a helye, és mindenki tudja is, mit hol talál!
 

A táskában nem csak a könyveknek, írószereknek kell hely. Jó, ha külön zsebet jelölsz ki a tízórainak, uzsonnának. A legapróbb fakkokba pedig könnyen befér egy szelet teljes kiőrlésű gabonát tartalmazó müzliszelet, vagy a Nesquik kakaópor egy adagos kiszerelése, amiből aztán egy pohár tejjel könnyedén elkészítheti kedvenc kakaóját a gyerkőc. 

 

Próbáljátok fel az ünneplőt, és azokat az újonnan beszerzett ruhákat, amikben az első napokban fog menni iskolába. Az amúgy is stresszes hetet ne kezdd azzal, hogy már ki is nőtte a júniusban megvásárolt nadrágot, zárt cipőt!


Utolsó simítások, ráhangolódás az iskolaévre


Végül nehéz ugyan a sok tennivaló mellé beszorítani, de egy kis pihenésre, kötetlen beszélgetésre, játékra is szoríts időt, a teljes élethez az iskolás napokon is hozzátartozik majd a megérdemelt pihenés! Ha napi fél óra jut erre, az is alkalmas, hogy családilag kieresszétek a készülődés feszültségét.