Keresés

Keresés

Hasonló címkék Mutasd az összes címkét

Mutasd az összes címkét

Mit tanulhat a konyhában a kamasz?

Mit tanulhat a konyhában a kisiskolás?

Fedezzétek fel együtt a konyhát

A gyerekek számára a konyha egy varázslatos felfedezésre váró világ. Egy olyan terület, ahol a felnőttek magabiztosan tevékenykednek, számukra viszont sok a tiltott terület.

A konyha a lehetőségekről és ne a tiltásokról szóljon. Legyen olyan fiók, szekrény, amit a kicsik is biztonsággal elérnek, és ahol veszélytelen konyhai holmit találnak, amivel akár játszhatnak is a konyhában! Cserébe vannak felnőtt részei a konyhának, amihez viszont nem nyúlnak, például a sütő, a robotgép.


Tippek biztonságos főzőcskézéshez

  1. A tiltott területeket is megnézhetik, hogy működnek, de csak felnőtt segítségével, így kevésbé lesznek csábítóak, ha épp nincs ott valaki a közelben.
  2. Legyen a konyhában, vagy az onnan nyíló étkezőben kisszék és asztal, ahol ők is dolgozhatnak főzés közben, sok esetben ártalmatlan konyhai eszközökkel vagy ezek játék megfelelőivel.
  3. A kisasztal, kisszék arra is jó, hogy megtanulják, bizonyos konyhai feladatok során nem lehetnek láb alatt, mert rájuk és rád nézve is veszélyes. Ilyen például a forró tésztavíz leöntése, a forró sütő kinyitása. Ilyenkor lehet az a szabály, hogy le kell ülni, és onnan figyelhetik, ahogy a szülő a gőzölgő, sistergő finomságokkal munkálkodik.