Keresés

Keresés

Hasonló címkék Mutasd az összes címkét

Mutasd az összes címkét

Feszül a gyerek hasa? Emésztési problémái vannak? Ezek lehetnek a leggyakoribb okok és megoldásaik

Székrekedés gyermekkorban? Mi áll a háttérben és hogyan segíthetünk rajta?

Tippek iskolatáska választáshoz

Az iskolatáskát többet hordják a gyerekek, mint bármilyen más ruhadarabjukat. Nem csak a kényelmük, hanem a gyerekek egészsége miatt is fontos, hogy megfelelőt válassz!

Milyen a jó iskolatáska?
 

  1. A lehető legkönnyebb táskát válaszd, hiszen megpakolva így is jelentős súlyt kell majd cipelni.
  2. Az iskolatáska anyaga és a varrásai legyenek teherbírók, fogantyúi erősek és kényelmesek. Csatja, cipzárja záródjon jól! A sok igénybevétel mellett kihívás, hogy akár több évet is kibírjon.
  3.  A táska hátrésze puha anyagból készüljön, s minél szélesebb felületen érintkezzen a háttal, ezzel is kímélve a gerincet és a hát izomzatát.
  4. Vállpántja lehetőleg jó széles és párnázott legyen, hogy ne vágja a kicsi vállát, és jobban eloszlassa a terhet. 
  5. Előnyösek a vízhatlan, rekeszes vagy zsebes iskolatáskák, mert meggátolják a füzetek elázását, és könnyebben tudsz bennük rendet tartani. A gyerekek harmonikus táplálkozásához nagyon fontos, hogy mit csomagolsz nekik. Ahhoz, hogy kényelmesen, biztonságosan szállítsák az is fontos, hogy hová teszed!
  6. Az élénk színű iskolatáskák (narancs, sárga, piros, vagy mintás) nagyobb védelmet jelentenek az iskolásoknak a közlekedésnél, mert az autósok jóval előbb észreveszik őket. Válassz ezért fényvisszaverővel ellátott darabot, vagy ragassz rá ilyen matricát.

 

Nestlé tippünk
A sok zseb igazán alkalmas arra, hogy egy kis extra muníciót pakolj a hosszú napra. Próbáld ki az egy adagos Nesquik Sticket, egy pohár tejjel máris kész a tízórai kakaó!