Keresés

Keresés

Hasonló címkék Mutasd az összes címkét

Mutasd az összes címkét

3 lakásdekoráció levendulából, amit gyerekekkel is elkészíthetsz

Természetközeli karácsonyfadíszek

Öntsetek a gyerekekkel gyertyát az adventi koszorúhoz

A karácsonyi készülődés, ráhangolódás az adventtel kezdődik. Remek lehetőség ez egy sor kreatív családi programra is. Ilyen az adventi koszorúkészítés vagy a gyertyaöntés is.

Ugye már látod is lelki szemeid előtt, ahogy kint hideg van, fúj a szél, ti meg benn a gyerekekkel a melegben gyertyát készítetek? A gyertya melegséget, meghittséget ad az otthonnak, megnyugtatja a sokszor túlfeszített idegeket. De hidd el, hogy a saját készítésű gyertya ennek a sokszorosát nyújtja.

Próbáljátok hát ki a gyertyaöntést házilag! A kész gyertyákat aztán használhatjátok önmagukban, dekorációs, hangulati elemként, vagy tehetitek az adventi koszorúra is. 

A gyertyaöntés fortélyairól és a szükséges alapanyagokról korábbi cikkünkben olvashatsz. Most pedig jöjjön pár tipp, hogyan lesz tényleg egyedülálló a végeredmény.

Ha már egyedi gyertyában gondolkoztok, rugaszkodjatok el a megszokott bolti formáktól, színektől, illatoktól! 

  • A gyerekek biztosan imádni fognak egy különleges formájú gyertyát. Rengeteg féle szilikon kiöntő forma kapható, kisautó, dínó, virág és szívformájú gyertyát is könnyen készíthettek. Ráadásul az adventi koszorú is mennyivel különlegesebb lehet így!
  • A színek terén is szárnyalhat a fantáziátok, a gyerekek ebben különösen ügyesek. Szivárványszínű vagy színátmenetes gyertya is könnyedén készíthető, de különleges árnyalatokat is kikísérletezhettek együtt.
  • Ha van kedvenc illatotok, használjátok a gyertyához is. Illóolaj hozzáadásával kész is az illatgyertya. Csak arra kell majd figyelnetek, hogy olajos bázisú illóolajat használjatok, mert a vizes bázisú kicsapódik.
  • Használjatok egyedi dekorációt: csillámok, flitterek, szárított gyümölcsök, kávészemek virágok mind-mind különlegessé teszik a gyertyát.
  • Ha a gyertyát „önmagában” szeretnétek használni, szuper ötlet, ha félbe vágott, kivájt citrom héjába öntitek a viaszt. ugyanez a trükk kókuszdióval is működik. Önthettek gyertyát kis üvegcsékbe, kisebb befőttes üvegekbe is, amit később egy szép szalaggal átköttök, de az is elképesztően mutatós, ha egy nagyobb átmérőjű dekoratív kaspóba öntitek, amibe aztán több kanócot is tesztek. Így igazi ékessége lesz a lakásnak az „óriásgyertya”

 

Nestlé tippünk
Hogy igazán kuckós legyen a hangulat, a nagy kreatívkodás közben kényeztessétek magatokat egy forró itallal. A gyerekek biztosan imádni fogják a Nesquik Extra Choco-ból készített, az eredetihez képest 20%-kal megnövelt kakaótartalmú kakaóitalt. És hogy te se maradj ki az élvezetekből, próbáld ki a Nescafé Dolce Gusto új, Flat White kapszuláját, amely édeskés- karamellás ízével biztos hamar a kedvenceid egyike lesz.