Ellenállhatatlan desszert farsangi bulikhoz

Étkezés
Kókuszgolyó csokiban
Ha a farsangi fánkot kihagynád, vagy ha készítenél mellé még valami finomságot. Egyszerűen elkészíthető csokiba mártott kókuszgolyók nem csak farsangi buliba.

Még mielőtt a kíváncsiságtól hajtva legörgetnél a recepthez, mindenképp fontos megjegyezni, hogy ünnep ide, farsang oda, akármennyire is finom egy étel, a mértékletességre érdemes odafigyelni. Ez nem csak a desszertekre vonatkozik, hanem mindenre. A kiegyensúlyozott táplálkozás pont attól kiegyensúlyozott, hogy nincs tiltólista, de figyelsz az arányokra és a mértékre.

Na, de beszéljünk most erről a szuper desszertről. Vagyis, várj! Ha már szó esett az elején a farsangi fánkról, és kedvet kaptál hozzá, betesszük ide neked a mi kedvenc fánk receptünket, amiben találsz egy hivatkozást a sütőben sült fánk receptjéhez is, ha nem szeretnél bő olajban sütni.

Most pedig tényleg jöhet a csokiba mártott kókuszgolyó, ami annyira finom, hogy valószínűleg nem csak farsangi időszakban fogod majd elkészíteni.

Csokiba mártott kókuszgolyó

Csokiba mártott kókuszgolyó

4

Hozzávalók

  • 180 g kókuszreszelék (hozzáadott cukortól mentes)
  • 150 g teljes kiőrlésű liszt
  • 2 dl kókuszkrém (konzerv)
  • 2 db tojásfehérje
  • 3-4 ek méz
  • 1 csipet só
  • 1 tábla étcsokoládé

Elkészítés

  1. A hozzávalókat (a csoki kivételével) egy edényben alaposan keverd össze, míg egy jól formázható masszát kapsz.
  2. Bevizezett kézzel formázz a masszából golyókat, tedd őket sütőpapírral bélelt tepsibe, és 170 fokra előmelegített sütőben süsd kb. 18-20 percig légkeveréssel.
  3. Mikor a golyók kisültek, és már ki is hűltek picit, vízgőz fölött olvaszd fel az étcsokit, és mártsd az olvasztott csokiba a golyókat. Nem kell, hogy a csoki teljesen befedje, nagyon jól mutat, ha csak a golyó egyik felét fedi csokiréteg.