Étkezés
Spontán összejövetel van kialakulóban és ötleted sincs, hogy mivel kínáld meg a vendégeket? Lehet, hogy csak a hűtőben kell körülnézned és máris lesz mit az asztalra tenni!
Mindennek megvan a titka. Például egy-egy olyan alapanyag, amiből mindig érdemes otthon tartanod. A következő receptjeink alapja a leveles tészta, ami egy igazi jolly joker a konyhában. Meglátod, hogy ezekhez a receptekhez nem is kell sokkal több alapanyag és sok idő sem.
Sajtos batyuk
Gyors vendégváró vagy otthoni kényeztetés.
4
Hozzávalók
- 2 csomag leveles tészta
- 1 nagy tejföl
- 2 gerezd fokhagyma összezúzva
- 300 g gouda sajt
- 1 ek MAGGI Fokhagymás fűszerkeverék
Elkészítés
- Reszeld le a sajtot, majd keverd össze a tejföllel, a zúzott fokhagymával és a MAGGI Fokhagymás fűszerkeverékkel. Sót ne adj hozzá, mert a fűszerkeverék tartalmazza a sót is!
- A leveles tésztát vágd egyforma négyszögekre, a közepébe tegyél a sajtos keverékből annyit, hogy utána még össze tudd zárni.
- Összehajtogatás: a négy csücskét fogd össze középen és tekerj rajta egyet.
- 180 fokos sütőben 20-25 perc alatt süsd aranybarnára.
- Ha szeretnéd, hogy még szebb, aranybarna legyen a batyu, kend meg tojással a tetejét!
Görög tekercsek
4
Hozzávalók
- 1 csomag leveles tészta
- 250 g csirkemell sonka
- 100 g feta
- 1,5 dl MAGGI Klasszikus bolognai szósz
- 1 tk MAGGI Gyros fűszerkeverék
Elkészítés
- Keverd össze a bolognai szószt a morzsolt fetával, és add hozzá a MAGGI Gyros fűszerkeveréket.
- Terítsd ki a leveles tésztát és kend meg egyenletesen a fetás, fűszeres szósszal.
- A sonka szeleteket tedd a krémre úgy, hogy teljesen lefedjék a tésztát mindenhol.
- A hosszabb oldala mentén szorosan tekerd fel a tésztát, majd vágd kb. 1cm-es szeletekre, így csigákat fogsz kapni.
- A csigákat fektesd sütőpapírral bélelt tepsire, és 180 fokos sütőben kb. 20 perc alatt süsd aranybarnára.
- A teljes görög élményhez készíts hozzá egy tzatzikit: 1 kígyóuborkát reszelj le, sózd meg, majd nyomkodd ki alaposan a levét. Keverd össze 1 gerezd zúzott fokhagymával, 1 doboz görög joghurttal vagy tejföl és joghurt keverékével és 1 ek olívaolajjal. Hidd el, mindenki megnyalja majd mind a tíz ujját utána!
Gombás párnácskák
Gombával, sajttal töltött leveles tészta finomság.
4
Hozzávalók
- 2 csomag leveles tészta
- 3-4 nagyobb fej csiperkegomba
- 1 db vöröshagyma apróra vágva
- 200 ml főzőtejszín
- 250 g trappista sajt
- 1 ek MAGGI Fokhagymás fűszerkeverék
- 2 ek olaj
Elkészítés
- A felaprított vöröshagymát forró olajon pirítsd üvegesre.
- Add hozzá a megpucolt, apró darabokra vágott gombát, időnként megkeverve pirítsd meg.
- Ameddig sül a gomba, addig reszeld le a sajtot.
- Mikor már elfőtt a gomba leve, öntsd rá a főzőtejszínt és add hozzá a MAGGI Fokhagymás fűszerkeveréket. Mivel a fűszer már a sót is tartalmazza, nem lesz szükség külön sózásra.
- Hagyd, hogy a szósz egyszer felforrjon, aztán vedd le a tűzről.
- Most jön a párnácskakészítés: terítsd ki a leveles tésztát és vágd fel 6 egyenlő négyszögre.
- A gombás töltelékből tegyél minden négyszög egyik felére, szórj bele egy kis sajtot, majd hajtogasd össze.
- Ha összehajtogattad, mehet be a 180 fokos sütőbe, ahol kb. 20 perc alatt megsül és tálalhatod.
Ugyanez a finomság paradicsomos változatban is elkészíthető. Ez esetben a tejszín helyett használj MAGGI szószt. Tudtad, hogy a MAGGI Fűszerkeverékek csak olyan összetevőket tartalmaznak, melyek a konyhából is ismerősek, ráadásul a szárításos technológiának köszönhetően tartósítószer hozzáadása nélkül készülnek?