Finom falatok percek alatt

Étkezés
Vendégváró falatok percek alatt
Spontán összejövetel van kialakulóban és ötleted sincs, hogy mivel kínáld meg a vendégeket? Lehet, hogy csak a hűtőben kell körülnézned és máris lesz mit az asztalra tenni!

Mindennek megvan a titka. Például egy-egy olyan alapanyag, amiből mindig érdemes otthon tartanod. A következő receptjeink alapja a leveles tészta, ami egy igazi jolly joker a konyhában. Meglátod, hogy ezekhez a receptekhez nem is kell sokkal több alapanyag és sok idő sem.

 

Sajtos batyuk

Sajtos batyuk
Gyors vendégváró vagy otthoni kényeztetés.
4

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Reszeld le a sajtot, majd keverd össze a tejföllel, a zúzott fokhagymával és a MAGGI Fokhagymás fűszerkeverékkel. Sót ne adj hozzá, mert a fűszerkeverék tartalmazza a sót is! 
  2. A leveles tésztát vágd egyforma négyszögekre, a közepébe tegyél a sajtos keverékből annyit, hogy utána még össze tudd zárni. 
  3. Összehajtogatás: a négy csücskét fogd össze középen és tekerj rajta egyet. 
  4. 180 fokos sütőben 20-25 perc alatt süsd aranybarnára. 
  5. Ha szeretnéd, hogy még szebb, aranybarna legyen a batyu, kend meg tojással a tetejét!

Görög tekercsek

Görög tekercsek
4

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Keverd össze a bolognai szószt a morzsolt fetával, és add hozzá a MAGGI Gyros fűszerkeveréket.  
  2. Terítsd ki a leveles tésztát és kend meg egyenletesen a fetás, fűszeres szósszal. 
  3. A sonka szeleteket tedd a krémre úgy, hogy teljesen lefedjék a tésztát mindenhol. 
  4. A hosszabb oldala mentén szorosan tekerd fel a tésztát, majd vágd kb. 1cm-es szeletekre, így csigákat fogsz kapni. 
  5. A csigákat fektesd sütőpapírral bélelt tepsire, és 180 fokos sütőben kb. 20 perc alatt süsd aranybarnára. 
  6. A teljes görög élményhez készíts hozzá egy tzatzikit: 1 kígyóuborkát reszelj le, sózd meg, majd nyomkodd ki alaposan a levét. Keverd össze 1 gerezd zúzott fokhagymával, 1 doboz görög joghurttal vagy tejföl és joghurt keverékével és 1 ek olívaolajjal. Hidd el, mindenki megnyalja majd mind a tíz ujját utána! 

Gombás párnácskák

gombás párna
Gombával, sajttal töltött leveles tészta finomság.
4

Hozzávalók

  • 2 csomag leveles tészta
  • 3-4 nagyobb fej csiperkegomba
  • 1 db vöröshagyma apróra vágva
  • 200 ml főzőtejszín
  • 250 g trappista sajt
  • 1 ek MAGGI Fokhagymás fűszerkeverék
  • 2 ek olaj

Elkészítés

  1. A felaprított vöröshagymát forró olajon pirítsd üvegesre.
  2. Add hozzá a megpucolt, apró darabokra vágott gombát, időnként megkeverve pirítsd meg.
  3. Ameddig sül a gomba, addig reszeld le a sajtot.
  4. Mikor már elfőtt a gomba leve, öntsd rá a főzőtejszínt és add hozzá a MAGGI Fokhagymás fűszerkeveréket. Mivel a fűszer már a sót is tartalmazza, nem lesz szükség külön sózásra.
  5. Hagyd, hogy a szósz egyszer felforrjon, aztán vedd le a tűzről.
  6. Most jön a párnácskakészítés: terítsd ki a leveles tésztát és vágd fel 6 egyenlő négyszögre.
  7. A gombás töltelékből tegyél minden négyszög egyik felére, szórj bele egy kis sajtot, majd hajtogasd össze. 
  8. Ha összehajtogattad, mehet be a 180 fokos sütőbe, ahol kb. 20 perc alatt megsül és tálalhatod.

Ugyanez a finomság paradicsomos változatban is elkészíthető. Ez esetben a tejszín helyett használj MAGGI szószt. Tudtad, hogy a MAGGI Fűszerkeverékek csak olyan összetevőket tartalmaznak, melyek a konyhából is ismerősek, ráadásul a szárításos technológiának köszönhetően tartósítószer hozzáadása nélkül készülnek?