Gombás párnácskák

Étkezés
gombás párna
Gombával, sajttal töltött leveles tészta finomság.
4

Hozzávalók

  • 2 csomag leveles tészta
  • 3-4 nagyobb fej csiperkegomba
  • 1 db vöröshagyma apróra vágva
  • 200 ml főzőtejszín
  • 250 g trappista sajt
  • 1 ek MAGGI Fokhagymás fűszerkeverék
  • 2 ek olaj

Elkészítés

  1. A felaprított vöröshagymát forró olajon pirítsd üvegesre.
  2. Add hozzá a megpucolt, apró darabokra vágott gombát, időnként megkeverve pirítsd meg.
  3. Ameddig sül a gomba, addig reszeld le a sajtot.
  4. Mikor már elfőtt a gomba leve, öntsd rá a főzőtejszínt és add hozzá a MAGGI Fokhagymás fűszerkeveréket. Mivel a fűszer már a sót is tartalmazza, nem lesz szükség külön sózásra.
  5. Hagyd, hogy a szósz egyszer felforrjon, aztán vedd le a tűzről.
  6. Most jön a párnácskakészítés: terítsd ki a leveles tésztát és vágd fel 6 egyenlő négyszögre.
  7. A gombás töltelékből tegyél minden négyszög egyik felére, szórj bele egy kis sajtot, majd hajtogasd össze. 
  8. Ha összehajtogattad, mehet be a 180 fokos sütőbe, ahol kb. 20 perc alatt megsül és tálalhatod.

Ugyanez a finomság paradicsomos változatban is elkészíthető. Ez esetben a tejszín helyett használj MAGGI szószt. Tudtad, hogy a MAGGI Fűszerkeverékek csak olyan összetevőket tartalmaznak, melyek a konyhából is ismerősek, ráadásul a szárításos technológiának köszönhetően tartósítószer hozzáadása nélkül készülnek?