Étkezés
Gombával, sajttal töltött leveles tészta finomság.
4
Hozzávalók
- 2 csomag leveles tészta
- 3-4 nagyobb fej csiperkegomba
- 1 db vöröshagyma apróra vágva
- 200 ml főzőtejszín
- 250 g trappista sajt
- 1 ek MAGGI Fokhagymás fűszerkeverék
- 2 ek olaj
Elkészítés
- A felaprított vöröshagymát forró olajon pirítsd üvegesre.
- Add hozzá a megpucolt, apró darabokra vágott gombát, időnként megkeverve pirítsd meg.
- Ameddig sül a gomba, addig reszeld le a sajtot.
- Mikor már elfőtt a gomba leve, öntsd rá a főzőtejszínt és add hozzá a MAGGI Fokhagymás fűszerkeveréket. Mivel a fűszer már a sót is tartalmazza, nem lesz szükség külön sózásra.
- Hagyd, hogy a szósz egyszer felforrjon, aztán vedd le a tűzről.
- Most jön a párnácskakészítés: terítsd ki a leveles tésztát és vágd fel 6 egyenlő négyszögre.
- A gombás töltelékből tegyél minden négyszög egyik felére, szórj bele egy kis sajtot, majd hajtogasd össze.
- Ha összehajtogattad, mehet be a 180 fokos sütőbe, ahol kb. 20 perc alatt megsül és tálalhatod.
Ugyanez a finomság paradicsomos változatban is elkészíthető. Ez esetben a tejszín helyett használj MAGGI szószt. Tudtad, hogy a MAGGI Fűszerkeverékek csak olyan összetevőket tartalmaznak, melyek a konyhából is ismerősek, ráadásul a szárításos technológiának köszönhetően tartósítószer hozzáadása nélkül készülnek?