Görög tekercsek

Étkezés
Görög tekercsek
4

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Keverd össze a bolognai szószt a morzsolt fetával, és add hozzá a MAGGI Gyros fűszerkeveréket.  
  2. Terítsd ki a leveles tésztát és kend meg egyenletesen a fetás, fűszeres szósszal. 
  3. A sonka szeleteket tedd a krémre úgy, hogy teljesen lefedjék a tésztát mindenhol. 
  4. A hosszabb oldala mentén szorosan tekerd fel a tésztát, majd vágd kb. 1cm-es szeletekre, így csigákat fogsz kapni. 
  5. A csigákat fektesd sütőpapírral bélelt tepsire, és 180 fokos sütőben kb. 20 perc alatt süsd aranybarnára. 
  6. A teljes görög élményhez készíts hozzá egy tzatzikit: 1 kígyóuborkát reszelj le, sózd meg, majd nyomkodd ki alaposan a levét. Keverd össze 1 gerezd zúzott fokhagymával, 1 doboz görög joghurttal vagy tejföl és joghurt keverékével és 1 ek olívaolajjal. Hidd el, mindenki megnyalja majd mind a tíz ujját utána!