Sajtos batyuk

Étkezés
Sajtos batyuk recept
Gyors vendégváró vagy otthoni kényeztetés.
4

Hozzávalók

  • 2 csomag leveles tészta
  • 1 nagy tejföl
  • 300 g gouda sajt
  • 1 ek MAGGI Fokhagymás fűszerkeverék
  • 1 ek friss petrezselyem a díszítéshez (muffin formához, elhagyható)

Elkészítés

  1. Reszeld le a sajtot, majd keverd össze a tejföllel és a MAGGI Fokhagymás fűszerkeverékkel. Sót ne adj hozzá, mert a fűszerkeverék tartalmazza a sót is.
  2. A leveles tésztát vágd egyforma négyszögekre, a közepébe tegyél a sajtos keverékből annyit, hogy utána még össze tudd zárni.
  3. Összehajtogatás: a négy csücskét fogd össze középen és tekerj rajta egyet.
  4. 180 fokos sütőben és 20-25 perc alatt süsd aranybarnára.
  5. Ha szeretnéd, hogy még szebb, aranybarna legyen a batyu, kend meg tojással a tetejét

Ha pedig nem akarsz a batyuval vesződni, akkor simítsd a tésztát muffin formába, és töltsd meg töltelékkel. Így szép kis muffin virágokat kapsz!