Étkezés
A quinoa tápanyagokban és rostokban nagyon gazdag. Magas növényi fehérjetartalmú, gluténmentes mag, mely többek között B-vitamint, E-vitamint, magnéziumot, cinket és vasat tartalmaz, és jó esszenciális aminosav forrás is.
4
Hozzávalók
- 1 csésze quinoa
- 3 csésze növényi ital (pl. kókusztej vagy mandulaital)
- 1/4 csésze víz
- 2 ek Nesquik All Natural kakaóitalpor nádcukorral
- 2 ek cukor
- csipet só
- 1 csésze idénygyümölcs ízlés szerint
Elkészítés
- A quinoát szűrőben öblítsd át.
- A növényi italt a vizet és a cukrot öntsd lábosba, és alacsony lángon forrósítsd fel, majd keverd bele a quinoát.
- Továbbra is alacsony lángon, kevergetés mellett főzd meg a quinoát. Ez kb. 20 percig tart majd. Ha a quinoa még nem puhult meg, de a folyadékot már beszívta, nyugodtan adj hozzá még egy kevés vizet.
- Mielőtt teljesen elkészül, keverd hozzá a Nesquik All Natural nádcukros kakaóitalport is.
- Adagold tálkákba, a tetejére tegyél friss gyümölcsöt.