Variációk csemegekukoricára

Hogyan főzz kukoricát?

Izgalmas zöldségköretek

Ha úgy érzed, már nem tudsz megújulni egészséges köretek terén, mutatunk egy pár remek zöldséges köretet.

Ezek a köretek egyszerűen elkészíthetők, kiváló kiegészítői a sült húsoknak, de sült sajtokhoz vagy gabonaköretek (barnarizs, bulgur, kuszkusz) mellé is jól illenek. 

 

Petrezselymes baconos zöldborsó

Télen is tavaszi frissességet idéz az asztalra ez a szuper zöldköret. Mirelit zöldborsóból bármikor elkészítheted.

Hozzávalók
40 dkg zöldborsó
1 nagy csokor petrezselyem (vagy 2 kisebb)
10-15 dkg bacon kisebb szeletekre vágva
só, bors ízlés szerint
 

  1. A felkockázott vagy kisebb csíkokra vágott bacont forró serpenyőben pirítsd meg. 
  2. Ha megpirult, vedd ki a serpenyőből, és tedd félre. 
  3. A baconből kisült zsiradékon fonnyaszd meg a zöldborsót, majd ha kész öntsd visszahozzá a pirított bacon szeleteket, szórd rá a felaprított petrezselymet, és még egy fél percig süsd össze. Ízlés szerint sózd, borsozd.

 

Zöldfűszeres fehérrépa püré 

Hozzávalók
4 fehérrépa
1 MAGGI Zöldségleves kocka 
só, bors ízlés szerint
1 ek aprított snidling 
1 tk vaj
 

  1. A fehérrépát hámozd meg, majd MAGGI Zöldségleves kockából készült alaplében főzd, amíg megpuhul (kb. 12-15 perc)
  2. Mikor a répa megfőtt, öntsd le róla a főzőlevet, de tedd félre, ezzel fogod ugyanis a püré állagát szabályozni.
  3. Add a répához az apróra vágott snidlinget, és egy kevés főzőlevet, és egy teáskanál vajat, majd botmixer segítségével pürésítsd. Ha túl darabos, egy kevés főzőlé hozzáadásával lazíthatsz az állagán. Sózd, borsozd ízlés szerint.

 

Mézes-diós sült sárgarépa

Hozzávalók
4 sárgarépa
2 tk méz
2 ek darált dió
3 ek olaj

 

  1. A sárgarépákat vágd hasábokra.
  2. Egy tálban keverd össze az olajat és a diót.
  3. A répát tedd egy kis nejlon zacskóba, öntsd rá a diós olajat, majd alaposan rázd össze.
  4. A diós olajjal borított répákat terítsd sütőpapírral bélelt tepsire, locsolj rájuk egy kevés mézet, majd 200 fokra előmelegített sütőben süsd, amíg megpuhul (kb. 16-18 perc) 


Sajttal töltött gombafejek

Hozzávalók
50 dkg csiperkegomba 
1 kis doboz tejföl
10 dkg feta sajt vagy kéksajt
1 gerezd fokhagyma összezúzva
só, bors ízlés szerint
 

  1. Egy tepsit bélelj ki alufóliával, majd vékonyan kend meg olajjal. 
  2. Tedd rá a megpucolt egész gombafejeket. 
  3. A feta sajtot keverd össze a fokhagymával és annyi tejföllel, hogy egy sűrű, de kenhető masszát kapj. Ízlés szerint sózd, borsozd. 
  4. A masszát töltsd a gombafejekbe töltjük, majd 200 fokra előmelegített tepsiben süsd meg.