Tökéletes mézeskalács

Étkezés
mézeskalács recept
Ha eddig még nem próbáltátok, itt az idő! Ezzel a jól bevált mézeskalács recepttel biztos a siker. A mézeskalács puha és ízletes lesz, a lakást bejárja a mennyei illat, a gyerekeknek pedig óriási élmény a szaggatás és a díszítés is.

Hozzávalók

  • 1,1 kg liszt
  • 20 dkg porcukor
  • 50 dkg méz
  • 4 tojás
  • 25 dkg vaj
  • 1 tk kakaó
  • 1 tasak mézeskalács fűszer
  • 6 tk szódabikarbóna
  • 1 citrom héja reszelve

Elkészítés

  1. A mézet a vajjal olvaszd össze, minden összetevőt gyúrj egybe! Kapsz egy igen lágy tésztát, de ne aggódj, másnapra összeáll. Tedd a hűtőbe. 
  2. Másnap nyújtsd 4-5 mm vastagra, szaggasd ki – gyerekek segítségével izgalmasabb - előmelegített sütőben, sütőpapírral bélelt tepsiben süsd meg, de vigyázz, mert gyorsan megéghet. 180-200 fokon 2-3 perc alatt elkészül. Ilyenkor még úgy tűnhet, hogy túl puha, de miután kihűlt, pont tökéletes lesz. A sütiket egymástól legalább 1,5 - 2 cm távolságra tedd a tepsibe, mert sütés közben megduzzadnak.