Étkezés
A kacsamell igazi ünnepi alapanyag, készíts hát karácsonyra egy finom rosé kacsamellet! Ne félj, nem fog kiszáradni, mutatjuk a trükköt.
Érdemes a főzést a hagymalekvárral kezdeni, mert annak több időre van szüksége.
Rozé kacsamell
Honnan tudod, hogy tökéletesre sült a kacsamell? Érintsd össze a mutató és hüvelykujjadat, a másik kezed mutatóujjával nyomkodd meg az összeérintett hüvelykujjad alatti párnácskát. Ezután nyomkodd meg a kacsamellet is. Ha olyan az ellenállása, mint a hüvelykujj párnádnak, akkor jó. Bár ez furcsán hangzik, de működik!
Érdemes a főzést a hagymalekvárral kezdeni, mert annak több időre van szüksége.
Rozé kacsamell
Honnan tudod, hogy tökéletesre sült a kacsamell? Érintsd össze a mutató és hüvelykujjadat, a másik kezed mutatóujjával nyomkodd meg az összeérintett hüvelykujjad alatti párnácskát. Ezután nyomkodd meg a kacsamellet is. Ha olyan az ellenállása, mint a hüvelykujj párnádnak, akkor jó. Bár ez furcsán hangzik, de működik!
2
Hozzávalók
- 1 bőrös kacsamell
- 1 tk balzsamecet
- 1 tk MAGGI Grill fűszerkeverék
- Pár csepp olaj
Elkészítés
- A kacsamell mindegyik oldalát kend be vékonyan balzsamecettel, bőrös oldalát egy éles késsel irdald be úgy, hogy a húsig ne vágj bele.
- Egy serpenyőben hevíts fel pár csepp olajat, majd mikor az olaj forró, állítsd közepes hőfokra a tűzhelyet.
- Bőrös felével lefelé fektesd a serpenyőbe a kacsamellet. Süsd 2-3 percig az egyik odalán, majd fordítsd meg és 2-3 percig a másik oldalán. Szórd meg a MAGGI fűszerkeverékkel.
- Ezután tedd 180 fokra előmelegített sütőbe, és süsd kb. 8 percig.