Rozé kacsamell hagymalekvárral

Étkezés
Rozé kacsamell hagymalekvárral
A kacsamell igazi ünnepi alapanyag, készíts hát karácsonyra egy finom rosé kacsamellet! Ne félj, nem fog kiszáradni, mutatjuk a trükköt.
Érdemes a főzést a hagymalekvárral kezdeni, mert annak több időre van szüksége.

Rozé kacsamell
Honnan tudod, hogy tökéletesre sült a kacsamell? Érintsd össze a mutató és hüvelykujjadat, a másik kezed mutatóujjával nyomkodd meg az összeérintett hüvelykujjad alatti párnácskát. Ezután nyomkodd meg a kacsamellet is. Ha olyan az ellenállása, mint a hüvelykujj párnádnak, akkor jó. Bár ez furcsán hangzik, de működik!
2

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kacsamell mindegyik oldalát kend be vékonyan balzsamecettel, bőrös oldalát egy éles késsel irdald be úgy, hogy a húsig ne vágj bele.  
  2. Egy serpenyőben hevíts fel pár csepp olajat, majd mikor az olaj forró, állítsd közepes hőfokra a tűzhelyet. 
  3. Bőrös felével lefelé fektesd a serpenyőbe a kacsamellet. Süsd 2-3 percig az egyik odalán, majd fordítsd meg és 2-3 percig a másik oldalán. Szórd meg a MAGGI fűszerkeverékkel.  
  4. Ezután tedd 180 fokra előmelegített sütőbe, és süsd kb. 8 percig.