Ettél már hagymalekvárt?

Étkezés
Hagymalekvár
Ha eddig nem próbáltad, itt az ideje.

A hagymalekvár nagyon finom kiegészítője húsoknak, halaknak egyaránt. És nagyon egyszerűen elkészíthető!

Hagymalekvár

Hozzávalók

  • 4-5 ek olaj
  • 2 evőkanál barnacukor
  • 1 kg lilahagyma vékony szeletekre vágva
  • só, bors ízlés szerint
  • 3 ek balzsamecet
  • 1 dl víz

Elkészítés

  1. Forró serpenyőben szórd az olajra a cukrot, és olvaszd addig, míg karamellizálódni kezd.
  2. Ekkor dobd rá a vékony szeletekre vágott hagymát, keverd össze, és kis lángon hagyd, hogy megpuhuljon, és megpiruljon. Ha még szeretnéd egy kicsit párolni, önts alá egy kevés vízet. 
  3. Amikor már jó puha, és megbarnult, locsold meg balzsamecettel, és párold tovább 2-3 percig.
  4. Sózd, borsozd ízlés szerint.

Ha szeretnéd a hagymalekvárt egy olyan menübe illeszteni, amit gyorsan és egyszerűen elkészíthetsz, próbáld ki MAGGI grillfűszereinket. Változatos ízekben megtalálható grillfűszereinkkel pár perc alatt készíthetsz natúr hússzeletet. Megteheted, hogy előző este előre fűszerezed a szeleteket! Míg sütöd a húst, csak egy adag barnarizst kell hozzá kifőznöd.