Étkezés
A hagymalekvár nagyon finom kiegészítője húsoknak, halaknak egyaránt. És nagyon egyszerűen elkészíthető!
Hozzávalók
- 4-5 ek olaj
- 2 evőkanál barnacukor
- 1 kg lilahagyma vékony szeletekre vágva
- só, bors ízlés szerint
- 3 ek balzsamecet
- 1 dl víz
Elkészítés
- Forró serpenyőben szórd az olajra a cukrot, és olvaszd addig, míg karamellizálódni kezd.
- Ekkor dobd rá a vékony szeletekre vágott hagymát, keverd össze, és kis lángon hagyd, hogy megpuhuljon, és megpiruljon. Ha még szeretnéd egy kicsit párolni, önts alá egy kevés vízet.
- Amikor már jó puha, és megbarnult, locsold meg balzsamecettel, és párold tovább 2-3 percig.
- Sózd, borsozd ízlés szerint.