Hagymalekvár

Étkezés
Hagymalekvár
A hagymalekvár nagyon finom kiegészítője húsoknak, halaknak egyaránt. És nagyon egyszerűen elkészíthető!

Hozzávalók

  • 4-5 ek olaj
  • 2 evőkanál barnacukor
  • 1 kg lilahagyma vékony szeletekre vágva
  • só, bors ízlés szerint
  • 3 ek balzsamecet
  • 1 dl víz

Elkészítés

  1. Forró serpenyőben szórd az olajra a cukrot, és olvaszd addig, míg karamellizálódni kezd.
  2. Ekkor dobd rá a vékony szeletekre vágott hagymát, keverd össze, és kis lángon hagyd, hogy megpuhuljon, és megpiruljon. Ha még szeretnéd egy kicsit párolni, önts alá egy kevés vízet. 
  3. Amikor már jó puha, és megbarnult, locsold meg balzsamecettel, és párold tovább 2-3 percig.
  4. Sózd, borsozd ízlés szerint.