Étkezés
Egy őszi kedvenc.
4
Hozzávalók
- 4-5 db alma meghámozva, kockákra vágva
- 2 ek méz
- 1 cs vaníliás cukor
- 1 tk fahéj
- 3 db szegfűszeg
- fél citrom leve
- 1 l víz
- 1 dl tejszín
- ½ csomag vaníliás pudingpor
- Nestlé CHEERIOS Zab alma & fahéj gabonapehely ízlés szerint a díszítéshez
Elkészítés
- A megpucolt, feldarabolt almát locsold meg citromlével, forgasd meg mézben.
- Tedd forró serpenyőbe, szórd meg a vaníliás cukorral, és várj, míg karamellizálódni kezd.
- Öntsd fel a vízzel, tedd bele a fűszereket, és főzd kb. 15 percig.
- Közben a pudingport keverd simára a tejszínnel.
- Mikor a leves megfőtt, a tűzről levéve botmixerrel pépesítsd, majd keverd hozzá a pudingos tejszínt.
- Főzd még pár percig, míg besűrűsödik.
Tálaláskor szórj rá almás-fahéjas Nestlé CHEERIOS Zab gabonapelyhet!