Fahéjas almakrémleves roppanós gabonapehellyel

Étkezés
almakrémleves
Egy őszi kedvenc.
4

Hozzávalók

  • 4-5 db alma meghámozva, kockákra vágva
  • 2 ek méz
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 1 tk fahéj
  • 3 db szegfűszeg
  • fél citrom leve
  • 1 l víz
  • 1 dl tejszín
  • ½ csomag vaníliás pudingpor
  • Nestlé CHEERIOS Zab alma & fahéj gabonapehely ízlés szerint a díszítéshez

Elkészítés

  1. A megpucolt, feldarabolt almát locsold meg citromlével, forgasd meg mézben.
  2. Tedd forró serpenyőbe, szórd meg a vaníliás cukorral, és várj, míg karamellizálódni kezd.
  3. Öntsd fel a vízzel, tedd bele a fűszereket, és főzd kb. 15 percig.
  4. Közben a pudingport keverd simára a tejszínnel.
  5. Mikor a leves megfőtt, a tűzről levéve botmixerrel pépesítsd, majd keverd hozzá a pudingos tejszínt.
  6. Főzd még pár percig, míg besűrűsödik.

Tálaláskor szórj rá almás-fahéjas Nestlé CHEERIOS Zab gabonapelyhet!