Csípős fokhagymás spagetti

Étkezés
Fokhagymás csípős spagetti
Ez egy nagyon jellegzetes olasz étel, az egyik legegyszerűbb tésztaféle, ami 10 perc alatt elkészül.
2

Hozzávalók

  • 220 g durum spagetti tészta
  • 3 gerezd fokhagyma összezúzva
  • 2 szárított chili összemorzsolva
  • kb. 0,5 dl olívaolaj
  • reszelt parmezán
  • só ízlés szerint
  • pár csepp citromlé

Elkészítés

  1. A tésztát sós vízben főzd ki. 
  2. Közben a fokhagymát és az összemorzsolt chilit az olajban enyhén pirítsd meg. Óvatosan, hogy ne száradjon ki a fokhagyma, és ne is égjen oda. Mivel elég sok olajban sül, az még akkor is dolgozik, mikor levetted a tűzről!
  3. Ha a tészta kifőtt, öntsd rá a fokhagymás, chilis olajat, jól forgasd meg benne. 
  4. Tálaláskor locsold meg egy kevés citromlével (elhagyható) és szórd meg parmezánnal.
  5. A fokhagyma és a chili mennyisége természetesen tetszés szerint módosítható. Lehet rá szeletelni olívabogyót, de sült garnélával is nagyon finom.