Étkezés
Ez egy nagyon jellegzetes olasz étel, az egyik legegyszerűbb tésztaféle, ami 10 perc alatt elkészül.
2
Hozzávalók
- 220 g durum spagetti tészta
- 3 gerezd fokhagyma összezúzva
- 2 szárított chili összemorzsolva
- kb. 0,5 dl olívaolaj
- reszelt parmezán
- só ízlés szerint
- pár csepp citromlé
Elkészítés
- A tésztát sós vízben főzd ki.
- Közben a fokhagymát és az összemorzsolt chilit az olajban enyhén pirítsd meg. Óvatosan, hogy ne száradjon ki a fokhagyma, és ne is égjen oda. Mivel elég sok olajban sül, az még akkor is dolgozik, mikor levetted a tűzről!
- Ha a tészta kifőtt, öntsd rá a fokhagymás, chilis olajat, jól forgasd meg benne.
- Tálaláskor locsold meg egy kevés citromlével (elhagyható) és szórd meg parmezánnal.
- A fokhagyma és a chili mennyisége természetesen tetszés szerint módosítható. Lehet rá szeletelni olívabogyót, de sült garnélával is nagyon finom.