Tápiókapuding idénygyümölccsel

Étkezés
Tápióka puding
Ez a desszert nem csak vegán, hanem gluténmentes is, idénygyümölccsel tudod változatossá tenni.
2

Hozzávalók

  • 35 g tápiókagyöngy 
  • 3 dl növényi ital   
  • gyümölcs ízlés szerint 

Elkészítés

  1. 15-20 percre áztasd a tápiókagyöngyöt vízbe, majd szűrd le. 
  2. A pudinghoz használt folyadékot főzd fel, ízesítsd, majd add hozzá a tápiókagyöngyöt.  
  3. Kevergesd addig, míg sűrűsödni kezd, ekkor azonban azonnal vedd le a tűzről. 
  4. Öntsd poharakba, tetejére szeletelj idénygyümölcsöt, vagy a gyümölcsöt turmixold le, és a gyümölcspépet öntsd a puding tetejére. 

Tápiókagyöngyöt nagyobb szupermarketekben és bioboltokban tudsz vásárolni.