Túrógombóc roppanós bundában recept

Étkezés
Roppanós túrógombóc
Ínycsiklandó túrógombóc receptünk roppanós bundával készül.
4

Hozzávalók

A gombóchoz 

  • 250 g tehéntúró 
  • 3-4 ek aprószemű zabpehely (ha gluténmentes étrendet követsz, figyelj hogy gluténmentes legyen) 
  • 2 tojás 
  • 1 csomag vaníliás cukor vagy 1 ek méz 
  • 1 kezeletlen citrom reszelt héja 
  • csipet só 

 

A roppanós bevonathoz 

 

Tálaláshoz 

  • 200 g piros gyümölcs (lehet fagyasztott is) 
  • 1 ek méz cukor 
  • 1 ek víz 

Elkészítés

  1. Keverd össze a gombóc hozzávalóit egy tálban és hűtőben hagyd állni legalább 20 percig. A zabpehely ugyanúgy megszívja magát, mint a búzadara. 
  2. Vizes kézzel formálj gombócokat és tedd forrásban levő, de nem lobogó vízbe. 
  3. Akkor vannak kész a gombócok, ha feljöttek a víz tetejére. Ekkor vedd ki őket a vízből és forgasd meg az összetört kukoricapehelyben. 
  4. Tálaláshoz a megtisztított, feldarabolt gyümölcsöt forró lábosban, kevés vízen kezdd el főzni, add hozzá a mézet vagy cukrot, és keverd addig, míg a gyümölcs puha, a keletkező szósz pedig a méztől kicsit szirupos lesz.