Étkezés
Ínycsiklandó túrógombóc receptünk roppanós bundával készül.
4
Hozzávalók
A gombóchoz
- 250 g tehéntúró
- 3-4 ek aprószemű zabpehely (ha gluténmentes étrendet követsz, figyelj hogy gluténmentes legyen)
- 2 tojás
- 1 csomag vaníliás cukor vagy 1 ek méz
- 1 kezeletlen citrom reszelt héja
- csipet só
A roppanós bevonathoz
Tálaláshoz
- 200 g piros gyümölcs (lehet fagyasztott is)
- 1 ek méz cukor
- 1 ek víz
Elkészítés
- Keverd össze a gombóc hozzávalóit egy tálban és hűtőben hagyd állni legalább 20 percig. A zabpehely ugyanúgy megszívja magát, mint a búzadara.
- Vizes kézzel formálj gombócokat és tedd forrásban levő, de nem lobogó vízbe.
- Akkor vannak kész a gombócok, ha feljöttek a víz tetejére. Ekkor vedd ki őket a vízből és forgasd meg az összetört kukoricapehelyben.
- Tálaláshoz a megtisztított, feldarabolt gyümölcsöt forró lábosban, kevés vízen kezdd el főzni, add hozzá a mézet vagy cukrot, és keverd addig, míg a gyümölcs puha, a keletkező szósz pedig a méztől kicsit szirupos lesz.