Paradicsomos padlizsán saláta mozzarellával

Étkezés
Paradicsomos padlizsán saláta mozzarellával
Egy tányéron a nyár ízei. Köretnek vagy akár főételnek is eheted, nem lehet megunni!
Használd ezt a receptet kiindulási pontnak, de változtass nyugodtan az összetevőkön ízlés szerint. Igazából minden grillezett zöldséggel finom lesz, tehetsz bele cukkinit, gombát, sült karfiolt vagy patiszont is.
2

Hozzávalók

  • 1 db padlizsán apró kockákra vágva 
  • 1 db kápia paprika kisebb szeletekre vágva 
  • 4 db paradicsom apró kockákra vágva 
  • 1 szál újhagyma vékony karikákra vágva 
  • 1 csokor petrezselyem 
  • 6-8 levél friss bazsalikom 
  • 1 csomag kis mozzarella golyó 
  • 3-4 ek olívaolaj 
  • só, bors ízlés szerint 
  • 2 szelet teljes kiőrlésű pirítós

Az öntethez

Elkészítés

  1. A padlizsánt és a paprikát süsd meg a grillen, vagy serpenyőben, forró olajon jól pirítsd meg, majd fűszerezd.  
  2. Egy tálban keverd össze a sült zöldségeket, a felkockázott paradicsomot, a karikákra vágott újhagymát, a felaprított friss zöldfűszereket, és a salátaöntetet, majd add hozzá a mozzarella golyókat. 
  3. Teljes kiőrlésű pirítóssal vagy kuszkusszal tálald!