Étkezés
Ideális karácsonyi desszert ez az aszalt szilvás pohárkrém.
4
Hozzávalók
- 20 dkg mascarpone
- 2 dl habtejszín
- 1 tasak habfixáló
- 2 ek porcukor
- 25 dkg aszalt szilva
- 1 kk fahéj
- 2 ek szilvalekvár
- 10 dkg zabkeksz
- 3 dkg vaj
Elkészítés
- A zabkekszet robotgéppel aprítsd fel, a felolvasztott vajjal keverd össze, majd töltsd a poharak aljába, nyomkodd le, és hagyd kihűlni.
- Az aszalt szilvákat darabold fel, tedd egy tálba, és forró vízzel öntsd fel, hagyd 1-2 órát állni, hogy a szilvák megpuhuljanak. Öntsd le róluk a vizet, majd botmixerrel pürésítsd. A mascarponét keverd össze a porcukorral, a fahéjjal és a szilvapürével. A tejszínt a habfixálóval verd kemény habbá, majd forgasd össze a mascarpones krémmel.
- A poharak aljába tett kekszmorzsát vékonyan kend meg szilvalekvárral, majd öntsd rá a mascarpones krémet.