Aszalt szilvás mascarponés pohárkrém

Étkezés
Aszalt szilvás mascarponés pohárkrém
Ideális karácsonyi desszert ez az aszalt szilvás pohárkrém.
4

Hozzávalók

  • 20 dkg mascarpone 
  • 2 dl habtejszín 
  • 1 tasak habfixáló 
  • 2 ek porcukor 
  • 25 dkg aszalt szilva  
  • 1 kk fahéj 
  • 2 ek szilvalekvár 
  • 10 dkg zabkeksz 
  • 3 dkg vaj

Elkészítés

  1. A zabkekszet robotgéppel aprítsd fel, a felolvasztott vajjal keverd össze, majd töltsd a poharak aljába, nyomkodd le, és hagyd kihűlni. 
  2. Az aszalt szilvákat darabold fel, tedd egy tálba, és forró vízzel öntsd fel, hagyd 1-2 órát állni, hogy a szilvák megpuhuljanak. Öntsd le róluk a vizet, majd botmixerrel pürésítsd. A mascarponét keverd össze a porcukorral, a fahéjjal és a szilvapürével. A tejszínt a habfixálóval verd kemény habbá, majd forgasd össze a mascarpones krémmel.  
  3. A poharak aljába tett kekszmorzsát vékonyan kend meg szilvalekvárral, majd öntsd rá a mascarpones krémet.