Camembert diós-fügés bundában

Étkezés
Camembert diós-fügés bundában
Kívül roppanós, belül lágyan olvadt. Ha szereted a camembert sajtot, ez a recept az egyik ünnepi kedvenced lesz. A diós-fügés bunda csodákat tesz a hagyományos recepttel!
4

Hozzávalók

  • 4 korong camambert sajt 
  • 20 dkg dió 
  • 3 ek cukor 
  • 8 szem aszalt füge 
  • 4 ek zabpehely 
  • 3 tojás 
  • csipet só 
  • pár csepp olaj 

Elkészítés

  1. A cukrot kevés olajon olvaszd meg, forgasd meg benne a diót. Sütőpapírra szedd ki, és hagyd kihűlni.  
  2. Miután kihűlt, keverd össze a fügével és a zabpehellyel, majd robotgéppel aprítsd össze. 
  3. A sajtot vízzel öblítsd le, forgasd meg a felvert tojásban, majd a diós keverékben. Ezután még egyszer a tojásban és megint a dióban. Közepesen forró olajban süsd aranybarnára. Tálaláskor kevés mézet csurgass a tetejére.