Étkezés
Kívül roppanós, belül lágyan olvadt. Ha szereted a camembert sajtot, ez a recept az egyik ünnepi kedvenced lesz. A diós-fügés bunda csodákat tesz a hagyományos recepttel!
4
Hozzávalók
- 4 korong camambert sajt
- 20 dkg dió
- 3 ek cukor
- 8 szem aszalt füge
- 4 ek zabpehely
- 3 tojás
- csipet só
- pár csepp olaj
Elkészítés
- A cukrot kevés olajon olvaszd meg, forgasd meg benne a diót. Sütőpapírra szedd ki, és hagyd kihűlni.
- Miután kihűlt, keverd össze a fügével és a zabpehellyel, majd robotgéppel aprítsd össze.
- A sajtot vízzel öblítsd le, forgasd meg a felvert tojásban, majd a diós keverékben. Ezután még egyszer a tojásban és megint a dióban. Közepesen forró olajban süsd aranybarnára. Tálaláskor kevés mézet csurgass a tetejére.