Lazackrémes kosárkák

Étkezés
Lazackrémes kosárkák
Próbáld ki, és rabul ejtenek majd ezek a finom, egyszerűen elkészíthető halas falatkák.
12

Hozzávalók

A tésztához 

  • 45 g krémsajt 
  • 50 g vaj 
  • 75 g liszt 

A lazacos töltelékhez 

  • 100 g krémsajt 
  • 100 g főtt vagy füstölt lazac apróra vágva 
  • 1 ek. tejföl 
  • 1 gerezd fokhagyma 
  • 1 kk citromlé 
  • 1 ek friss kapor apróra vágva

Elkészítés

  1. A kosárka elkészítéséhez a krémsajtot és a szobahőmérsékletű vajat keverd homogén masszává, add hozzá a lisztet, és alaposan dolgozd el. 
  2. Formázz belőle 12 egyforma méretű golyót, majd készíts belőlük kis kosárkákat.  
  3. 180 fokra előmelegített sütőben süsd őket aranybarnára, ez kb. 10-15 perc.  
  4. Míg a kosárkák hűlnek, keverd ki a krémet, amihez egyszerűen keverd össze a hozzávalókat. 
  5. A krémet oszd el a kosárkákban, és tedd hűtőbe.