Étkezés
Próbáld ki, és rabul ejtenek majd ezek a finom, egyszerűen elkészíthető halas falatkák.
12
Hozzávalók
A tésztához
- 45 g krémsajt
- 50 g vaj
- 75 g liszt
A lazacos töltelékhez
- 100 g krémsajt
- 100 g főtt vagy füstölt lazac apróra vágva
- 1 ek. tejföl
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 kk citromlé
- 1 ek friss kapor apróra vágva
Elkészítés
- A kosárka elkészítéséhez a krémsajtot és a szobahőmérsékletű vajat keverd homogén masszává, add hozzá a lisztet, és alaposan dolgozd el.
- Formázz belőle 12 egyforma méretű golyót, majd készíts belőlük kis kosárkákat.
- 180 fokra előmelegített sütőben süsd őket aranybarnára, ez kb. 10-15 perc.
- Míg a kosárkák hűlnek, keverd ki a krémet, amihez egyszerűen keverd össze a hozzávalókat.
- A krémet oszd el a kosárkákban, és tedd hűtőbe.