Étkezés
4
Hozzávalók
- 4 lazac filé
- 200 ml MAGGI Zöldfűszeres bolognai szósz
- 50 ml tejszín
- 4-5 ek olaj
- 2 ek reszelt parmezán
- 400 g fagyasztott, leveles spenót
- 2 gerezd fokhagyma összezúzva
- só, bors ízlés szerint
Elkészítés
- A szószhoz a paradicsomszószt közepes hőfokon hevítsd fel, add hozzá a tejszínt és a parmezánt, kevergesd, amíg jó sűrű lesz. Ízlés szerint sózd, borsozd.
- Közben forró olajon az összezúzott fokhagymát süsd, míg az aromáját kiengedi, de még nem pirul.
- Ekkor tedd rá a kiolvasztott és kicsavart spenótot, kevergetés mellett süsd készre, majd keverd a paradicsomszószba.
- A lazac szeleteket megsütheted olajon: ilyenkor a bőrös felével felfelé kezd a sütést, és amikor már majdnem teljesen átsült, akkor fordítsd meg, süsd további 2-3 percig, és kész is. Ha viszont nem akarsz az utolsó pillanatban ezzel foglalkozni, akkor a bőrétől megszabadított szeletekre cseppents kevés olajat, tegyél rájuk 1-1 citromkarikát, csomagold őket egyesével alufóliába, és 180 fokra előmelegített sütőben süsd kb. 35-40 percig.
- Tálaláskor a spenótos paradicsomszószt kanalazd a halszeletekre.
Tálald barnarizzsel vagy bulgurral!