Lazac paradicsomos szószban fokhagymás spenóttal

Étkezés
Lazac paradicsomos szószban fokhagymás spenóttal
4

Hozzávalók

  • 4 lazac filé 
  • 200 ml MAGGI Zöldfűszeres bolognai szósz 
  • 50 ml tejszín 
  • 4-5 ek olaj  
  • 2 ek reszelt parmezán 
  • 400 g fagyasztott, leveles spenót 
  • 2 gerezd fokhagyma összezúzva 
  • só, bors ízlés szerint

Elkészítés

  1. A szószhoz a paradicsomszószt közepes hőfokon hevítsd fel, add hozzá a tejszínt és a parmezánt, kevergesd, amíg jó sűrű lesz. Ízlés szerint sózd, borsozd. 
  2. Közben forró olajon az összezúzott fokhagymát süsd, míg az aromáját kiengedi, de még nem pirul.  
  3. Ekkor tedd rá a kiolvasztott és kicsavart spenótot, kevergetés mellett süsd készre, majd keverd a paradicsomszószba. 
  4. A lazac szeleteket megsütheted olajon: ilyenkor a bőrös felével felfelé kezd a sütést, és amikor már majdnem teljesen átsült, akkor fordítsd meg, süsd további 2-3 percig, és kész is. Ha viszont nem akarsz az utolsó pillanatban ezzel foglalkozni, akkor a bőrétől megszabadított szeletekre cseppents kevés olajat, tegyél rájuk 1-1 citromkarikát, csomagold őket egyesével alufóliába, és 180 fokra előmelegített sütőben süsd kb. 35-40 percig. 
  5. Tálaláskor a spenótos paradicsomszószt kanalazd a halszeletekre. 

Tálald barnarizzsel vagy bulgurral!