Tőkehalfilé tejszínes mártással bazsalikomos cukkinipürével

Étkezés
Tőkehalfilé tejszínes mártással bazsalikomos cukkinipürével
4

Hozzávalók

  • 4 szelet tőkehal 
  • 2 ek vaj 
  • só, bors ízlés szerint 

A szószhoz 

A püréhez 

  • 2 cukkini kockákra vágva 
  • 1 nagy marék friss bazsalikom 
  • 2 ek olaj 
  • 1 ek olívaolaj 
  • 3-4 ek tej vagy tejszín 
  • só, bors ízlés szerint

Elkészítés

  1. A hal szeleteket kevés olajon süsd meg, közben enyhén sózd, borsozd. Ne forgasd fölöslegesen a szeleteket, mert könnyen szétesnek. 
  2. A tejszínes szószhoz a MAGGI Sült hal zöldfűszeres mártásban alap tasak tartalmát keverd el 0,5 dl vízzel és 2 dl tejszínnel, majd alacsony lángon folyamatos keverés mellett főzd fel, végül add hozzá a citromlevet is. 
  3. A püréhez a kockákra vágott cukkinit kevés olajon pirítsd le, míg megpuhul, majd a fűszerekkel, tejjel és olívaolajjal együtt turmixgépben készíts belőle selymes krémet. Ha nem elég krémes, adj hozzá még egy kevés tejet vagy tejszínt!

Sós vízben főtt burgonyával vagy bulgurral tálald!