Étkezés
4
Hozzávalók
- 4 szelet tőkehal
- 2 ek vaj
- só, bors ízlés szerint
A szószhoz
- 2 dl főzőtejszín
- ½ dl víz
- 1 tk citromlé
- 1/2 kezeletlen citrom reszelt héja
- 1 tasak MAGGI Sült hal zöldfűszeres mártásban alap
A püréhez
- 2 cukkini kockákra vágva
- 1 nagy marék friss bazsalikom
- 2 ek olaj
- 1 ek olívaolaj
- 3-4 ek tej vagy tejszín
- só, bors ízlés szerint
Elkészítés
- A hal szeleteket kevés olajon süsd meg, közben enyhén sózd, borsozd. Ne forgasd fölöslegesen a szeleteket, mert könnyen szétesnek.
- A tejszínes szószhoz a MAGGI Sült hal zöldfűszeres mártásban alap tasak tartalmát keverd el 0,5 dl vízzel és 2 dl tejszínnel, majd alacsony lángon folyamatos keverés mellett főzd fel, végül add hozzá a citromlevet is.
- A püréhez a kockákra vágott cukkinit kevés olajon pirítsd le, míg megpuhul, majd a fűszerekkel, tejjel és olívaolajjal együtt turmixgépben készíts belőle selymes krémet. Ha nem elég krémes, adj hozzá még egy kevés tejet vagy tejszínt!
Sós vízben főtt burgonyával vagy bulgurral tálald!