Vegyes zöldségkrém leves

Étkezés
Krémleves vegyes zöldségekből
Ez egy igazi mindent bele zöldségleves, amiből a zöld színű zöldségeket kifejezetten kihagytuk. Azért is nagy kedvenc ez a leves, mert sokféle zöldséget el lehet benne rejteni, ráadásul habarni, rántani sem kell.
4

Hozzávalók

  • 20 dkg karfiol 
  • 1 kis fej karalábé 
  • 1 fej vöröshagyma 
  • 1 gerezd fokhagyma 
  • 2 db burgonya 
  • 1 db sárgarépa 
  • 2 ek főzőtejszín, kiválthatod növényi főzőkrémmel 
  • 2 ek MAGGI Ételízesítő

Elkészítés

  1. Pucolj meg minden zöldséget és aprítsd fel őket. 
  2. Forralj fel 2 liter vizet, dobd a fazékba a hozzávalókat és a fűszert, majd főzz mindent puhára.  
  3. Ha megfőttek a zöldségek szűrd le a főzőlevet, és tedd félre. A zöldségeket kevés főzőlével turmixold krémesre. Tedd vissza a vegyes zöldségpürét a tűzre, higítsd fel annyi főzőlével, hogy krémleves állagú legyen, majd krémesítsd pár kanál tejszínnel, és egyet forralj még rajta.

A krémlevesekhez nagyon jól illik egy ropogós levesbetét. Próbáld most ki gluténmentes, ropogós Nestlé Corn Flakes-szel megszórva!