Étkezés
Ez egy igazi mindent bele zöldségleves, amiből a zöld színű zöldségeket kifejezetten kihagytuk. Azért is nagy kedvenc ez a leves, mert sokféle zöldséget el lehet benne rejteni, ráadásul habarni, rántani sem kell.
4
Hozzávalók
- 20 dkg karfiol
- 1 kis fej karalábé
- 1 fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 db burgonya
- 1 db sárgarépa
- 2 ek főzőtejszín, kiválthatod növényi főzőkrémmel
- 2 ek MAGGI Ételízesítő
Elkészítés
- Pucolj meg minden zöldséget és aprítsd fel őket.
- Forralj fel 2 liter vizet, dobd a fazékba a hozzávalókat és a fűszert, majd főzz mindent puhára.
- Ha megfőttek a zöldségek szűrd le a főzőlevet, és tedd félre. A zöldségeket kevés főzőlével turmixold krémesre. Tedd vissza a vegyes zöldségpürét a tűzre, higítsd fel annyi főzőlével, hogy krémleves állagú legyen, majd krémesítsd pár kanál tejszínnel, és egyet forralj még rajta.
A krémlevesekhez nagyon jól illik egy ropogós levesbetét. Próbáld most ki gluténmentes, ropogós Nestlé Corn Flakes-szel megszórva!