Étkezés
Az őszi levesek között a tartalmas, ízes gombaleves az egyik tuti befutó.
Hozzávalók
- 30 dkg gomba
- 3 db sárgarépa
- 2 db fehérrépa
- 1 fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- csipetnyi tárkony
- késhegynyi szerecsendió
- só, bors ízlés szerint
- 1 csokor petrezselyem
- 2 dl tejföl
Elkészítés
- A zöldségeket tisztítsd meg, a szeleteld fel őket vékonyan. A gombát és a fokhagymát is!
- A hagymát apróra vágva dinszteld meg olajon, majd add hozzá a zöldségeket és a fokhagymát, majd pirítsd meg őket. Ezután jöhet hozzá a vékonyan felszeletelt gomba, további öt percig pirítsd őket együtt.
- Szórd rájuk a tárkonyt és a szerecsendiót, pirítsd őket még egy picit.
- Öntsd fel a zöldségeket fél liter vízzel, sózd ízlés szerint. Lassú tűzön főzd a levest 20-25 percig.
- Vedd le a tűzről, lassan keverd hozzá a tejfölt, majd főzd még 5 percig. Tálald apróra vágott petrezselyemmel.