Tárkonyos gombaleves

Étkezés
gombaleves
Az őszi levesek között a tartalmas, ízes gombaleves az egyik tuti befutó.

Hozzávalók

  • 30 dkg gomba
  • 3 db sárgarépa
  • 2 db fehérrépa
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • csipetnyi tárkony 
  • késhegynyi szerecsendió
  • só, bors ízlés szerint
  • 1 csokor petrezselyem
  • 2 dl tejföl

Elkészítés

  1. A zöldségeket tisztítsd meg, a szeleteld fel őket vékonyan. A gombát és a fokhagymát is!
  2. A hagymát apróra vágva dinszteld meg olajon, majd add hozzá a zöldségeket és a fokhagymát, majd pirítsd meg őket. Ezután jöhet hozzá a vékonyan felszeletelt gomba, további öt percig pirítsd őket együtt.
  3. Szórd rájuk a tárkonyt és a szerecsendiót, pirítsd őket még egy picit.
  4. Öntsd fel a zöldségeket fél liter vízzel, sózd ízlés szerint. Lassú tűzön főzd a levest 20-25 percig.
  5. Vedd le a tűzről, lassan keverd hozzá a tejfölt, majd főzd még 5 percig. Tálald apróra vágott petrezselyemmel.