Spárgakrémleves

Étkezés
Spárgakrémleves
Nem, nem a Bridget Jones-féle változat… Próbáld ki, imádni fogod!
2

Hozzávalók

  • 1 kis fej vöröshagyma apróra vágva
  • 1 csomag zöldspárga megpucolva
  • 1 csokor petrezselyem felaprítva
  • 2 kis szem burgonya kockákra vágva
  • 5 dl víz
  • 1 db MAGGI Zöldségleveskocka
  • 1 dl tejszín
  • 2-3 ek olaj vagy vaj
  • só, bors, szerecsendió ízlés szerint

Elkészítés

  1. A spárgákat tisztítás után aprítsd 2-3 cm-es darabokra. 
  2. Az apróra vágott hagymát olajon vagy vajon dinszteld meg, öntsd rá a spárgákat és a krumplit, pirítsd fél percig, majd az egészet öntsd fel 5 dl forró vízzel. 
  3. Dobd a vízbe a MAGGI leveskockát és a petrezselymet, és addig főzd, míg a zöldségek megpuhulnak.
  4. Botmixerrel turmixold pépesre, keverd bele a főzőtejszínt, rottyants rajta egyet, majd ízlés szerint sóval, borssal, szerecsendióval ízesítd.

 

Egy kevés citromlével is ízesítheted, miután levetted a tűzről, remekül kiemeli az ízeket. Tálaláshoz szórj a tetejére pirított szezámmagot, vagy 1-2 egészben hagyott spárgát.