Étkezés
Konzervből is nagyon jó, de ha már úgyis itt a friss, csöves kukorica, vegyél belőle egy kicsivel többet, és a főtt kukorica mellett készítsd el ezt az egyszerű, pikáns kukoricalevest!
4
Hozzávalók
- 20 g vaj
- 400 g morzsolt kukorica (konzerv, vagy friss)
- 2 gerezd fokhagyma
- 5 dl víz
- 1 csipet chilipehely
- 1 MAGGI Tyúkhúsleveskocka
- só, bors ízlés szerint
- 1 dl tejszín
Elkészítés
- A vajon párold meg a felaprított fokhagymát, majd öntsd rá a kukoricát, és pirítsd egy-két percig. Ha konzerv kukoricát használd, szűrd le előtte.
- Öntsd fel a vízzel, és add hozzá a MAGGI kockát
- Főzd addig, míg a kukorica megpuhul.
- Amikor a kukorica puha, turmixszold simára, majd folyamatos kevergetés mellett add hozzá a tejszínt, és rottyants rajta még egyet. Ha szükséges, passzírozd át egy szűrőn, hogy ne maradjanak benne kukorica héjak.
- Sózd, borsozd és add hozzá a chilipelyhet, akár egy kevés curryport is adhatsz hozzá. Főzd még egy percig.