Metélőhagyma krémleves

Étkezés
Metélőhagyma krémleves
Isteni krémleves metélőhagymából.
4

Hozzávalók

  • 2 nagy csokor metélőhagyma felaprítva 
  • 2 ek vaj
  • 4 szelet szikkadt kenyér 
  • 6 dl víz
  • MAGGI Zöldségleveskocka
  • 2 dl tejszín
  • 2 tojássárgája
  • 5 dkg sajt 

Elkészítés

  1. Vágd le a kenyér héját, majd szeleteld kis kockákra. A kenyér kockákat egy lábasban, olvasztott vajon pirítsd meg. 
  2. Add hozzá a felaprított metélőhagymát, és még egy pár percig pirítsd. 
  3. Öntsd fel a forró vízből és a MAGGI Zöldségleveskockából készült alaplével, és lassú tűzön főzd össze. Botmixerrel pépesítsd krémesre.
  4. A tejszínt keverd el alaposan a tojássárgájával, és állandó kevergetés öntsd a levesbe. 
  5. Még egy percre tedd vissza a tűzhelyre, majd szórd bele a sajtot, és keverd addig, míg felolvad.

Érdemes egy kicsit intenzívebb ízű sajtot választani a levesbe, mint például egy finom brie, vagy akár egy enyhén füstölt sajt.