Étkezés
Isteni krémleves metélőhagymából.
4
Hozzávalók
- 2 nagy csokor metélőhagyma felaprítva
- 2 ek vaj
- 4 szelet szikkadt kenyér
- 6 dl víz
- 1 MAGGI Zöldségleveskocka
- 2 dl tejszín
- 2 tojássárgája
- 5 dkg sajt
Elkészítés
- Vágd le a kenyér héját, majd szeleteld kis kockákra. A kenyér kockákat egy lábasban, olvasztott vajon pirítsd meg.
- Add hozzá a felaprított metélőhagymát, és még egy pár percig pirítsd.
- Öntsd fel a forró vízből és a MAGGI Zöldségleveskockából készült alaplével, és lassú tűzön főzd össze. Botmixerrel pépesítsd krémesre.
- A tejszínt keverd el alaposan a tojássárgájával, és állandó kevergetés öntsd a levesbe.
- Még egy percre tedd vissza a tűzhelyre, majd szórd bele a sajtot, és keverd addig, míg felolvad.
Érdemes egy kicsit intenzívebb ízű sajtot választani a levesbe, mint például egy finom brie, vagy akár egy enyhén füstölt sajt.