Házi fahéjas csiga percek alatt

Étkezés
Fahéjas csiga
Házi fahéjas csiga, villámrecept változatban. Körülbelül 10 kisebb csigához.

Hozzávalók

  • 1 csomag leveles tészta
  • 2 ek fahéj
  • 6 ek barna cukor
  • 6 dkg olvasztott vaj

Elkészítés

  1. Az olvasztott vajat keverd el a barna cukorral és a fahéjjal.
  2. A leveles tésztát alaposan kend be a fahéjas vajjal.
  3. A hosszú oldalánál tekerd fel szorosan a tésztát.
  4. Vágj a tekercsből kb. 2 cm vastag szeleteket, majd ezeket fektesd egymás mellé egy sütőpapírral bélelt tepsire. Ne tedd őket egymáshoz túl közel, mert a tekercsek sütés közben meg fognak duzzadni.
  5. 180 fokra előmelegített sütőben süsd, míg a tészta átsül és pirulni kezd. Ez kb. 12-13 perc.